Zidane: Azt szeretnénk, ha a szurkolóink büszkék lehetnének ránk

Zinédine Zidane beszélt többek között a csapaton lévő nyomásról, Cristiano és Neymar különpárharcáról, valamint Guti nyilatkozatára is reagált.

A meccsről: „Elsődlegesen a holnapi meccsre koncentrálunk. Tudjuk, hogy 180 perces összecsapás lesz, vagy talán még több is, de az első kihívás elé holnap nézünk. 50-50% a két csapat esélye. Mindkét csapatnak megvan az esélye a továbbjutásra.”

Szurkolók szerepe: „Azt szeretnénk, ha a szurkolóink büszkék lennének ránk. Mindent bele fogunk adni, a szurkolók is mögöttünk lesznek, mint mindig, akkor is, ha a csapatnak rosszul megy. A holnapi egy újabb sorozat, amire figyelnünk kell, és tényleg mindent ki kell adnunk magunkból.”

Felállás: „Azt szeretném, hogy a csapatom a játékra koncentráljon. A többit holnap meglátjuk. A felállás másodlagos, az számít, hogy mit csinálunk a pályán. Annyit tudok mondani, hogy nem a felállásunkon fog múlni a találkozó. Számomra az a fontos, hogy a játékosaim mit csinálnak a pályán.”

Zinédine Zidane

Rivalizálás: „Az emberek rólunk alkotott képén ez nem fog változni. Én csakis arra koncentrálok, hogy a pályán mit fogunk csinálni, nem pedig arra, hogy az emberek miről beszélnek. Egy Marseille-szurkoló és egy PSG-drukker között persze van történelmi rivalizálás, de én nem gondolok ilyesmire. Ez egy Real Madrid – PSG lesz, ahol mi egy kemény ellenfél ellen játszunk majd, amely nagyon könnyen megnehezítheti a dolgunkat.”

Különleges mérkőzés: „Boldog vagyok, hogy ilyen meccseken edzősködhetek. Nem hiszem, hogy ebben a pillanatban bármiféle valódi nyomást is éreznünk kéne. Rendesen felkészültünk, csakúgy, mint máskor, de persze igaz, hogy valamiféle nyomás mindig ott van a háttérben. Ám ez megszokott, és én élvezem ezt.”

A jövője: „Nem gondolok a jövőmre, csakis a holnapi meccsre. Egyedül ez érdekel most. Megpróbálunk majd jól teljesíteni, jól végezni a munkánkat. Az edzések, a meccseink, ezek a fontos tényezők a csapat számára, nem az én jövőm.”

Nyomás: „Nem tudom, melyik csapaton nagyobb a nyomás. Mi nem érezzük, hogy lenne rajtunk nyomás, megszoktuk, hogy ehhez hasonló meccseken kell játszanunk. Jó mérkőzést szeretnénk játszani, az emberek is ezért jönnek ki. Számomra ez nem egy döntő. Ez egy Bajnokok Ligája mérkőzés. Egyszerűen jól kell játszanunk, és ha ez megvan, akkor a határ a csillagos ég.”

Cristiano és Neymar: „Nagy játékosokról beszélünk, de holnap nem ők ketten csapnak össze, hanem a Real Madrid és a PSG. Cristiano elképesztő dolgokat ért már el, öt Aranylabdája van. De nem fogom összhasonlítgatni másokkal. Mindannyian tisztában vagyunk vele, mire képes Neymar a pályán. Minőségi játékos, aki gyakran a különbséget jelenti. Nem két játékos összecsapásának leszünk szemtanúi holnap, a Real Madrid és a PSG találkozóját akarjuk látni.”

Cristiano Ronaldo, Neymar

Bale cseréje: „Egy meccsen cserélnem kell, és ezt gyakran támadó játékosokkal teszem. Megtettem ezt már Bale-lel, Iscóval, Benzemával… Ezzel kapcsolatban nem tudok többet mondani.”

Guti, mint jövőbeni Madrid-edző?: „Képesnek tartom erre, látom, hogy hogyan teljesít most edzőként, és remélhetőleg egy nap eljut majd ide is. Ezt neki is elmondtam. Szerintem jól teljesít, fokozatosan lépked feljebb a létra fokain. Ő egy valódi madridista, nagyon régen itt van velünk. Most az álmait éli meg, én pedig remélem, egy nap majd a csapat edzője lesz.”

Emberfogás: „Nem vagyok biztos benne, hogy erre válaszolnom kéne. A kártyáimat csak én láthatom. Holnap minden kiderül.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK