Casemiro: Hozzászoktunk már ahhoz, hogy az emberek a vesztünket akarják

A Real Madrid brazil védekező középpályása az El Larguero vendége volt szerdán, ahol személyes jellegű, valamint a csapatot érintő kérdésekre is választ adott.

A Bajnokok Ligája döntője: „Tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire fontos mérkőzés vár ránk, de készen állunk. Tisztelnünk kell az ellenfelünket, hiszen a Bajnokok Ligája döntőjéről beszélünk. Mindkét csapatnak 50-50 százalék esélye van a győzelemre.”

Veszélyes Liverpool: „Tudjuk, hogy nagyon agresszív csapat lesz az ellenfelünk. A támadóhármasuk meglehetősen jó formának örvend, emellett jól védekeznek és nagyon kemény a középpályájuk. Tisztelnünk kell őket, hiszen nem véletlenül jutottak a döntőbe.”

Első számú választás a középpályán: „Nem gondolom, hogy első számú választás lennék az edző számára. Egyszerűen csak teszem a dolgom. Mindenki tudja, hogy mi a szerepem a pályán. Ha játszok, akkor boldog vagyok.”

A Real Madridban való játék: „Gyerekkorom óta erről álmodtam, mindig is erre vágytam. Világéletemben a habfehér mezben akartam edzeni és játszani is.”

Középpályás poszt: „Amikor elkezdtem futballozni, mindenhol imádtam játszani – kapusként, szélsőként és támadóként is. Egyszerűen csak élvezem a futballt. Gyerekkoromban a kapuban kezdtem, majd középcsatár voltam. Sosem érdekelt, hogy milyen poszton kell játszanom. Annak idején mindig korábban lementem a grundra, hogy legyen számomra hely az idősebbek között.”

Három vagy négy középpályás: „Jobban szeretek olyan rendszerben játszani, amelyben három középpályás szerepel, de az edző dönt a szisztémáról. Számomra minden könnyebb, ha Modrić és Kroos játszanak mellettem, hiszen ilyenkor pontosan tudom, hogy mi a feladatom.”

Középpályás elődök: „Az olyan labdarúgók játékát figyeltem, mint Mauro Silva, Dunga vagy Gilberto Silva. Megpróbáltam a játékomat az ő játékukra alapozni. A brazil nemzeti csapatban mindig is szerepelt egy védekező szellemű középpályás, de régen sokkal inkább sepregetőként számítottak a haonsló mentalitású játékosokra.”

A döntő: „Nagyon szoros mérkőzésre számítok. A Liverpoolnak van néhány nagyon gyors játékosa, ahogy említettem, hátul és a középpályán is agresszívak. Véleményem szerint látványos mérkőzés lesz, egy tipikus BL-döntő. Mindkét csapat megérdemelten jutott el idáig.”

Az eredmény: „Nem igazán érdekel mindaddig, amíg a Real Madrid nyer. Játszanunk kell, és meg kell nyernünk a meccset. Ha mi irányítjuk a meccset, járatjuk a labdát, az még jobb, de tisztában vagyunk vele, hogy ez egy döntő, amely során lesznek nehéz pillanataink is. A mérkőzésen lesznek majd különböző fázisok, de ha már ott vagy a döntőben, akkor győznöd kell.”

Zidane: „Tisztelnünk és értékelnünk kell az általa végzett nagyszerű munkát. Az emberek a játékosokról beszélnek, de Zidane két és fél év alatt két BL-t is nyert, most pedig itt a lehetősége a harmadikra. Tavaly őt választották az év edzőjének, és idén is a nevezettek között lesz. Ha megnyerjük a Bajnokok Ligáját, akkor ő kell hogy kapja a díjat. Nem pusztán azért, amit eddig nyert, hanem az általa végzett munkáért. Ő a tökéletes edző a Real Madrid számára, remélem, hogy még hosszú évekig itt marad.”

A vereség felér egy katasztrófával: „Ez a csapat már történelmet írt. Tiszteletet érdemlünk azért, hogy újra a döntőbe jutottunk, de tudjuk, hogy minden egyetlen mérkőzésen múlik, a Liverpoolnak pedig minden esélye megvan a győzelemre. Ami az idényünket illeti, nem gondolom, hogy csalódás lenne. Igaz, hogy nem teljesítettünk jól a bajnokságban és a Király-kupában, de történelmet írhatunk a Bajnokok Ligájában. Nem lenne katasztrófa, ha elveszítenénk a döntőt, hiszen ez csupán egyetlen mérkőzés. Értékelni kell a játékosok munkáját, aminek köszönhetően idáig jutottunk.”

Anti-madridizmus: „Igen, jelenleg létezik egy ilyen dolog, efelől nincs kétségem. Ha valaki nem madridista, akkor a vesztünket akarja, csak azért, mert a Real Madrid a világ legjobb csapata. Az emberek mindig az ellenkező oldalon állnak, de már hozzászoktunk ehhez. Mindez a klub történelméből fakad, hiszen ez a Real Madrid. A madridisták az életüket adnák a klubért, de mások a vesztünket akarják.”

A többi csapat szurkolói a Liverpoolért szorítanak majd: „Kétségtelen, hogy a spanyol csapatok szurkolói a Liverpool sikeréért szorítanak majd.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK