Kilenc játékos, akinek kérdéses a jövője

Egy hónap már eltelt a nyárból, de nem lettünk sokkal okosabbak a jövő évi keret összeállítását illetően. Vessünk egy pillantást azokra a labdarúgókra, akik nem biztos, hogy a következő szezonban is a Real Madridot fogják erősíteni.

Amióta Julen Lopeteguit június 14-én kinevezték a Real Madrid vezetőedzőjének, a Valdebebasban dolgozik a segítőivel, és gondosan tervezi a következő idényt. A szakvezetőnek számos nyitott kérdéssel kell foglalkoznia, melyek mind megoldásra várnak. A kapusok helyzetéről, a lehetséges érkezőkről és (kölcsönbe) távozókról előbb-utóbb döntést kell hozni, és az utóbbi kategóriát érintően elmondható, hogy Casilla, Achraf, Vallejo, Marcos Llorente, Ceballos, Kovačić, Borja Mayoral, Bale és Cristiano jövője is igencsak kérdőjeles. Benzema egy külön cikket érdemelne, miután Carlo Ancelotti a Napoli vezetőségétől a csatár leigazolását kérte a csapata támadószekciójának megerősítésére. A francia támadónak élő szerződése van a csapattal, és nem is szeretne távozni, de a klubnak mérlegelnie kell a játékos helyzetét egy konkrét ajánlat befutása esetén.

Kiko Casilla
A Real mindenképpen kapust akar igazolni Keylor Navas konkurenciájának, annak ellenére, hogy a Costa Rica-i hálóőr stabil kezdőnek számított Zinédine Zidane irányítása alatt. A klub már szerződtette a fiatal ukrán portást, Lunint, de Lopeteguinek még döntést kell hoznia arról, hogy kölcsönadják-e (ebben az esetben Casilla maradna harmadik számú kapusnak, Luca Zidane pedig vélhetően távozna), vagy a Castillánál marad. Casilla tisztában van vele, hogy három, a klubnál eltöltött év után vélhetően a távozás a legmegfelelőbb opció a számára. Eddig Alisson leigazolása tűnt a legvalószínűbbnek erre a posztra, de a magas ára, valamint Monchi kemény tárgyalási stílusa következtében ismét előtérbe került a belga Thibaut Courtois. A Madrid értékeli Casilla kiváló hozzáállását, és ha a játékos úgy dönt, nem fognak akadályt gördíteni a távozása elé.

Achraf Hakimi
Achraf jövője nagyban függ Álvaro Odriozola, a Real Sociedad jobbhátvédjének leigazolásától, akit a klub mindenképpen meg akar szerezni a nyár folyamán. A kivásárlási ára 40 millió euró. Ha tehát Odriozola érkezik, az Achraf kárára fog történni. Az elmúlt nyáron az volt a Real Madrid terve, hogy kölcsönadja a fiatal marokkóit egy, a La Ligában szereplő együttesnek, Zidane azonban áldását adta Danilo távozására a Manchester Cityhez. Achraf pedig a mély vízbe került ősszel, ugyanis Carvajal hosszabb időre kiesett szívproblémák miatt. Bár jó teljesítményt nyújtott, de az is egyértelművé vált, hogy ő még inkább a jövő embere a klub számára. Ebből kifolyólag egy kölcsönszerződés most a leglogikusabb lépés. A Borussia Dortmund tűnik a legvalószínűbb célállomásnak, de képben van az Alavés és a Real Betis is.

Jesús Vallejo
Zidane lemondása előtt az volt a Real Madrid szándéka, hogy Vallejo helyett egy tapasztaltabb belső védőt hozzon a keretbe, így a 21 éves hátvéd jövője is a levegőben lógott. Ennek nem a bizalom hiánya volt az oka. Épp ellenkezőleg. A klub nagyra értékelte az elkötelezettségét és a hozzáállását, de a töretlen fejlődésének a további biztosítása érdekében kölcsön akarták adni a következő szezonra. Lopetegui érkezése azonban más megvilágításba helyezheti Vallejo státuszát, ugyanis ő mindig kiemelt bizalommal viseltetett iránta a válogatottban. Még Oroszországba is elvitte magával, hogy együtt edzhessen a világbajnoki kerettel. Ugyan 19 mérkőzést kihagyni kényszerült az elmúlt idényben, de Lopetegui érkezése Vallejót is elégedettséggel töltötte el. Most épp a Getafe érdeklődött a szolgálatai iránt, és a játékos hajlik is a kölcsönszerződésre, ha a Real Madrid úgy határoz, ugyanis számára mindig is a klub akarata volt az elsődleges.

Marcos Llorente
Llorente a távozás mellett döntött. Kulcsszerepe volt az Alavés két szezonnal korábbi menetelésében, de az elmúlt évben csak a kiegészítő ember szerepe jutott neki a habfehéreknél. Kijelenthetjük, hogy Zidane nem bízott benne, hiszen csak 1064 játékpercet adott neki a legutóbbi idényben. Hatszor volt kezdő a kupában, a bajnokságban pedig 13 alkalommal lépett pályára, ebből mindössze ötször kezdőként. A Bajnokok Ligájában 13 fellépésből kilencszer a keretbe sem került be, és csak 23 perc jutott neki ebben a sorozatban. Nem Lopeteguinek kell eldöntenie, hogy milyen szerepet szán neki. A játékos nem akar még egy szezont a kispadon tölteni. Az Alavés továbbra is reménykedik a visszatérésében.

Dani Ceballos
16 és fél millió euróért szerződtették egy éve, miután az U21-es Európa-bajnokság legjobb játékosának választották. Ceballost Luka Modrić tehermentesítésére igazolták le, de Zidane sosem bízott igazán benne. Üdítő látvány volt, amikor két gólt szerzett az Alavés ellen, de tulajdonképpen az egész idényben a kispad és a lelátó között ingázott. Mindössze 899 perc, a keretet tekintve a legkevesebb jutott neki a szezonban. Lopetegui érkezése minden bizonnyal megváltoztathatja az ő helyzetét is, de még így sem kulcsemberként számítanak rá a csapatnál. Ceballos tisztában van vele, hogy melyik klub alkalmazásában áll, és azt is tudja, hogy még mindig nagyon fiatal, de ettől még többet akar játszani, és mindkét fél számára megoldást jelenthet a játékos eladása. A Real Betis boldogan tudná ismét a soraiban.

Mateo Kovačić
A horvát játékos nyíltan jelezte abbéli szándékát, hogy el akarja hagyni a Real Madridot. 24 évesen főszereplő akar lenni a mindenkori csapatában, és ezt közölte is a klubbal. A futballista szerződése 2021-ben jár le, és 300 millió eurós kivásárlási záradékot tartalmaz. Ez a két tényező azt eredményezi, hogy bármely érdeklődő csapatnak először a Real Madriddal kell egyezségre jutnia. Jelenleg hat ilyen klubról tudunk: Roma, Napoli, Internazionale, Juventus, Manchester United, Tottenham Hotspur.

Borja Mayoral
Borja Mayoral a Wolfsburg csapatánál eltöltött idényt követően a múlt nyáron tért vissza Madridba Mariano és Morata pótlására. De Zidane benne sem bízott igazán, 927 percet játszott, ami csak Ceballos játékperceinél több a keret játékosait tekintve. Pedig 132 percenként szerzett gólt, ami kifejezetten jó mutatónak tekinthető. Minden alkalommal, amikor pályára lépett, a karakteresség és a góléhség jellemezte. Emiatt a klub elsősorban a kölcsönadásban, vagy visszavételi opcióval történő eladásban gondolkozik. Ő lehet a következő Morata, aki a Juventus hívó szavára mondott igent, hogy aztán nemzetközi elismerést kivívó, klasszis csatárként térjen vissza a Bernabéuba. A Real Betis, a Getafe és a Levante mind kiemelt figyelemmel követik a sorsának alakulását.

Gareth Bale
Gareth Bale maga nyilatkozott úgy, hogy le kell ülnie a klub vezetőivel a további folytatást illetően, és ha úgy alakul, akkor nem habozik a távozás mezejére lépni. Elmondása szerint megérdemelte volna, hogy a kezdőcsapat tagjaként számoljanak vele a Bajnokok Ligája döntőjében, ehhez képest csereként beállva döntötte el a mérkőzést. Minden hétvégén játszani akar, ezért is állt szándékában leülni az ügynökével, hogy átbeszéljék a jövőjét. Lopetegui érkezése az ő számára is kedvező lehet, de vannak komoly kérői, és mégsem elképzelhetetlen, hogy távozik. Az ügynöke szerint 150 millió euró körüli ajánlatok futottak be érte, de a Real Madrid talán többet is el akar majd kérni a Bajnokok Ligája döntőjében nyújtott teljesítménye után. Neymar és Cristiano Ronaldo jövője az ő sorsára is nagy befolyással lehet.

Cristiano Ronaldo
A legégetőbb kérdés. Cristiano Ronaldo 33 évesen elhatárolta magát a klubtól a Liverpool ellen aratott sikert követően, amikor múlt időben beszélt a Real Madridnál eltöltött időszakról, és a jövőjével kapcsolatban annyit jegyzett még meg, hogy pár napon belül válaszol a felmerülő kérdésekre. Válasz azóta sem jött. Cristianót vélhetően az dühítette fel, hogy Florentino Pérez korábban fizetésemelést ígért neki, amelyet aztán nem kapott meg. A helyzetet az sem segítette, hogy a klubot folyamatosan szóba hozzák Neymarral. A portugál nem érti, hogy miért ostromolja a Real Madrid a brazil szupersztárt, és a jövőjével kapcsolatos kérdésekre a világbajnokság befejezése előtt nem is kapunk választ. Kétségtelenül az ő jövője jelenti a legnagyobb kérdőjelet a csapat háza táján.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK