Courtois: A magasságomnak köszönhetően néha olyan labdákra is odaérek, amelyekre mások talán nem

A bemutatását követően Thibaut Courtois a Realmadrid TV-nek adta az első interjúját a királyi gárda tagjaként.

Milyen érzés, hogy bemutattak a Real Madrid játékosaként?
Boldog vagyok, és különösen büszkévé tesz, hogy a világ legjobb csapatának a tagja lehetek. Ez egy igazi megtiszteltetés a számomra.

Mire gondolsz akkor, amikor tudatosul benned, hogy egy tizenháromszoros BEK-, illetve BL-győztes csapat tagja lehetsz?
Arra, hogy valójában mekkora klub is a Real Madrid. Ez a bizonyítéka annak, hogy tényleg a világ legjobb csapatáról van szó. Egyben emlékeztet rá, hogy mennyire szeretném megnyerni a Bajnokok Ligáját ebben a mezben.

Hogyan lesz valakiből a világ egyik legjobb kapusa, miután balhátvédként kezdte a pályafutását?
Egyszerű a történet. A szüleim és a testvéreim rengeteget röplabdáztak, amikor még kicsi voltam, volt egy strandröplabda-pályánk. Imádtam vetődni a labdákért, már ekkor nyilvánvalóvá vált, milyen irányban is fogom folytatni. Ugyan valóban balhátvédként kezdődött a karrierem,  de a csapatban folyamatosan változott mindenkinek a helye, én pedig végül a kapuban kötöttem ki.  ki. Megvolt a tehetségem, most pedig itt vagyok.

Hogyan kívánsz megfelelni a Real Madridhoz való igazolásod által támasztott kihívásoknak?
Rendkívül izgatott vagyok, és éhes arra, hogy további trófeákat nyerjek. Versenyképes akarok lenni itt is, alig várom, hogy kezdődjön az egész. Mindenki, aki ehhez a klubhoz kerül, tisztában van vele, hogy milyen magasak itt az elvárások, de állok elébe. Már régóta magas szinten űzöm ezt a játékot, megvan a kellő tapasztalatom, és tudom, hogy képes vagyok megfelelni a kihívásoknak. Ismétlem, alig várom, hogy megkezdhessem az edzéseket a csapattársaimmal, és hogy pályára lépjek.

Mit adhatsz a Real Madridnak, és hogyan jellemeznéd magad mint kapus?
Olyan hálóőr vagyok, aki nyugalmat áraszt magából, rendkívül magabiztos vagyok a levegőben, és jók a reflexeim. A magasságomnak köszönhetően néha olyan labdákra is odaérek, amelyekre mások talán nem. Tapasztaltnak számítok, sok nagy címért küzdöttem már. Ha trófeákat akarsz nyerni, akkor győztes típusú játékosokra van szükséged a csapatodban, és szerintem én megfelelek ebben a tekintetben is. Azért vagyok itt, hogy segíthessem a csapatot.

Lenyűgözően gyorsan reagálsz a pályán, ez egy veleszületett tulajdonság, vagy inkább az edzéseknek köszönhető?
Vannak olyan összetevők, amelyek ösztönösen jönnek elő, még a röplabdás korszaknak köszönhetően, de bizonyosan fejleszthetőek ezek a képességek az edzésekkel is. Összességében úgy gondolom, valakiben ez vagy megvan, vagy nincs. Lehet dolgozni rajta, fejleszteni, de szerencsés is vagyok a reflexeimmel és a magasságommal.

Izgalmas kihívásnak tekinthető az öt trófea, melyet idén megnyerhetsz a csapattal. Mit kell tenned annak érdekében, hogy az összeset elhódítsátok?
Fontos az, hogy a csapaton belüli helyekért zajló versengés magas szinten folyjon. Mindenkinek értékesnek kell éreznie magát, egyúttal meg kell küzdenie a helyéért. Fontos, hogy a kezdőtizenegyen túlmutatóan is ilyen minőségi kerettel rendelkezünk, ugyanis rengeteg mérkőzés vár ránk, és maximális lelkesedéssel kell nekikezdenünk a szezonnak. Biztos vagyok benne, hogy a csapat készen áll. Jól érzem magam, és alig várom, hogy megmutathassam, én is felkészülten vágok neki az idénynek.

Végül arra kérlek, üzenj valamit a téged támogató madridistáknak.
Üdvözlöm a Real Madrid összes szurkolóját. Nagyon boldog és végtelenül büszke vagyok arra, hogy csatlakozhattam ehhez a nagyszerű klubhoz. Mindent bele fogok adni a csapattársaimmal együtt, hogy trófeákat nyerjünk. Mindent meg fogok tenni ezért a címerért, és ezért a mezért. Hala Madrid!

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK