Jorge Mendes: Modrić díja nevetséges

Tegnap este Monacóban megtörtént a 2018/19-es Bajnokok Ligája sorsolása, ezzel egyidőben a tavalyi szezon legjobbjainak járó díjak kiosztása. 

A futballt csak hallomásból ismerők is biztosan belefutottak a hírbe, hogy Luka Modrić lett az „UEFA Év Játékosa” díj nyertese. A horvát középpályás Cristiano Ronaldot, és Mohamed Salaht előzte meg a szavazáson.

A futballvilág régóta csettinthetett ennyire elégedetten, hiszen Luka Modrić személyében egy olyan játékos kapta meg az elismerést, aki évek óta csapata vezére, a középpálya királya és a szerénység mintapéldája. Lehet az ember Real Madrid, Barcelona, Manchester United vagy Juventus szurkoló valószínűleg nemcsak nem fog találni, de nem is akar keresni olyan dolgot, mellyel megkérdőjelezheti Modric elsőségét.

Cristiano Ronaldo ügynöke, Jorge Mendes mégis megszólalt a témában tegnap este. Szűkszavú volt, de annál feldúltabb.

"Egyszerűen nevetséges" – mondta Mendes, majd hozzátette: "Cristiano Ronaldo 15 gólt szerzett a sorozatban és ismét BL-győzelemig vezette a Real Madridot."

Az ügynök szavai azért is meglepőek, mert Modrić és Ronaldo néhány hónapja még csapattársak voltak. Továbbá az is érdekes, hogy a portugál támadó meg sem szólalt a témával kapcsolatban, ami sokak szerint azt jelentheti, ő is hasonlóan érez. Ronaldo a díjátadón sem volt ott, legutóbb ilyet akkor csinált, amikor biztos volt, hogy nem ő kapja a legjobbnak járó trófeát.

Modrić ezzel az elismeréssel a FIFA The Best és az Aranylabda elsőszámú esélyesévé lépett elő. Ez persze nem meglepő: világbajnoki döntőbe vezette hazáját és megválasztották a torna legjobb játékosának is. Ronaldo ezzel szemben, bár klubszinten hasonló eredményeket ért el, a világbajnokságon közel sem tudod ilyen eredményes lenni. Nagyon úgy néz ki, hogy kettejük közül kerül majd ki a végső győztes.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK