Lopetegui: Karim a teljesítménye csúcsán van

A Real Madrid vezetőedzője az Athletic Bilbao elleni bajnoki előtt megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

Válogatott szünet: „Jól tudjuk, hogy mire számíthatunk az ilyen esetekben. A játékosok különböző időpontokban térnek vissza, de megpróbáljuk a lehető leghatékonyabban kihasználni a rendelkezésünkre álló kevés időt, amikor a bajnokságra koncentrálhatunk.”

A mérkőzésről: „Nagyszerű, izgalmas mérkőzés vár ránk egy fantasztikus stadionban. Az ellenfelünk egy olyan csapat lesz, amelynek 15 napja volt a felkészülésre és most csak ránk vár. Készen kell állnunk, az élen kell hogy zárjuk a fordulót.”

Az Athletic csapatáról: „Egy nagyon jó csapatra számítunk, egy olyan Athleticre, amely arra késztet majd minket, hogy mindent beleadjunk, ha le akarjuk győzni őket. Jól felkészültek a mérkőzésre, vannak nagy visszatérőik, így biztosra vesszük, hogy nagyon jó teljesítményre lesz szükségünk.”

Rotáció: „Közeledik az AS Roma elleni meccs, de jelenleg csak a hétvégi bajnokira gondolunk. Maximális energiával kell nekivágnunk a meccseknek. Figyelembe vesszük a körülményeket, de a lehető legjobb módon szeretnénk megnyerni egy nagyon fontos mérkőzést a Bilbao ellen.”

Bajnoki mérkőzések az USA-ban: „Már elmondtam a véleményem ezzel kapcsolatban, nem támogatom az ötletet. Minden csapat ugyanazon a pályákon kell hogy megmérkőzzön.”

Benzema: „Nem lepett meg a teljesítménye. Karim egy nagyszerű labdarúgó, aki a teljesítménye csúcsán van, jó korban és formában. Azt szeretnénk, ha ugyanígy, vagy még jobban folytatná.”

Bale: „Jó formában tért vissza a válogatottól. Az utolsó mérkőzését vasárnap játszotta, szóval volt ideje regenerálódni.”

Állandó kezdőjátékosok: „24 állandó kezdőjátékos van a keretünkben, bárki bekerülhet a kezdőcsapatba. Mindig a lehető legjobb megoldást keressük. Nyilvánvaló, hogy lesznek olyanok, akik több lehetőséghez jutnak. Az én olvasatomban azonban egy kiegyensúlyozott csapatot alkotunk, mely csapat felkészült a kihívásokkal teli idényre.”

Ceballos: „Felkészülten tért vissza. Az előszezonban élt az előtte adódó lehetőséggel. A kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét. Jó szezonkezdet áll mögötte, most állandósítania kell a formáját. Jó úton jár.”

Asensio: „Marco sok lehetőséget kapott a jobb és a bal oldalon egyaránt. Több poszton is bevethető és nagyszerű lövésekre képes. Ez az egyik legnagyobb erőssége.”

Zidane: „Az ő személyes döntése, hogy újra munkába áll-e. Ha igen, az nagyszerű hír, hiszen egy kiváló edzőről beszélünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…