Lopetegui: Elégedett vagyok a csapat teljesítményével

Julen Loptegui a madridi derbi előtt is megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, melynek középpontjában a közelgő mérkőzés, valamint a csapat jelenlegi állapota állt.

Derbi: „Egy ilyen mérkőzésen minden részlet fontos szerepet tölt be. Egy derbinek van érzelmi oldala is, de jól fel kell készülnünk mindenre. Ez nemcsak egy újabb meccs, ez egy megerőltető párharc, készen kell állnunk. Kiegyenlített küzdelemre számítok, egy igazán kemény meccsre. Harcolnunk kell, de jól is kell játszanunk. A csapatom készen áll majd a csatára. Egy jó csapattal találkozunk, amely felkészült az igazán nagy mérkőzésekre, és amely nagyszerű játékosokkal rendelkezik. Egy olyan meccset várunk, amely a legmagasabb szintet képviseli majd, és felkészülünk minderre.”

Eggyel kevesebb nap a felkészülésre: „Nem veszem figyelembe az ilyesmit. A motivációnk és a győzelem iránti vágyunk sokkal fontosabb ennél. Sevillában nem játszottunk jó első félidőt, de jó úton járunk, és meggyőződésünk, hogy harcban leszünk a szezon hátralévő részében és a lehető legjobb teljesítményt nyújtjuk majd. Az energiánk és a motivációnk egy jó meccset eredményezhet.”

Motiváció a bajnokságban: „Az az igazság, hogy a csapat motivált és meg akarja nyerni a bajnokságot, amihez rendelkezünk is a megfelelő képességekkel. Hosszú út áll előttünk, de mi is a bajnokság esélyesei közé tartozunk. Kemény és hosszú szezon vár ránk, de a játékosaim motiváltak, ebben biztosak lehetnek.”

Teszt: „Amikor ezt a mezt viseled, minden egyes meccs különleges, mind az edző, mind a játékos számára. A holnapi mérkőzés sem kivétel, ugyanolyan fontossággal bír, mint az összes többi.”

Érzelmi és sportszakmai szempontok: „A futballban minden gyorsan történik, jönnek győzelmek és vereségek is. A múltat gyorsan magunk mögött kell hagynunk, hiszen egy igen komoly kihívás vár ránk. Akkor sem állunk meg, amikor győzelmet aratunk, így most, egy verség után sem vehetünk vissza a tempóból. Elegendő időnk volt felkészülni a következő mérkőzésre, ami igazán különleges számunkra.”

Felkészülés: „A bemelegítés, amit ma láthattak, az teljesen normális, már korábban is alkalmaztuk. Néha sokkal több játékot viszünk a bemelegítésbe, ebben semmi különleges nincs. A bajnokság hosszú, így nyilvánvaló, hogy lesznek nehezebb pillanatok. Jelenleg csak arra koncentrálunk, hogy egy látványos, jó mérkőzést játsszunk hazai pályán. Biztosak vagyunk benne, hogy a Bernabéu megadja számunkra az ilyen meccsekhez szükséges támogatást és energiát.”

Fizikai állapot: „A csapat rendben van. Háromnaponta lépünk pályára, logikus, hogy erre reagálnunk kell. A második félidő a Sevilla ellen megerősítette ezt. Túl sokat beszélünk a csapat fizikai állapotáról, miközben vannak egyéb, futballszakmai körülmények is, melyek befolyásolják az egyes mérkőzéseket.”

Gólok hiánya: „Ezt a statisztikai mutatót az egész részeként kell vizsgálnunk. A csapat rengeteg lehetőséget alakított ki, a legutóbbi mérkőzéseken is, és ez a jövőben is így lesz. A Real Madridot mindig is jellemezni fogja a góllövés.”

Csapatteljesítmény: „Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, a bajnokságban vannak jobb és rosszabb pillanatok egyaránt. A mindenre kiterjedő elemzést a későbbiekben fogjuk elvégezni. Még csak hat mérkőzés van a hátunk mögött. A csapat dinamikáját, hozzáállását, és munkáját látva azonban boldog vagyok.”

Érzelmi állapot: „Személy szerint jól vagyok, készen állok az újabb megmérettetésre. Az edző élete már csak ilyen, a győzelmek és a vereségek tiszavirág-életűek, immár a holnapi mérkőzésre koncentrálunk. Nem töprengünk azon, hogy mi történhet a meccsen, egyszerűen csak felkészítjük a csapatot a holnapi összecsapásra. Pontosan tudjuk, milyen velejárói vannak egy ilyen derbinek.”

Szintkülönbség mérkőzések között: „Egy szezon különböző momentumokból áll össze. A háromnaponta lejátszott mérkőzések alakítják ki az összképet, vannak mérkőzések, amelyek jobban sikerülnek, mint más találkozók. De a csapat dinamikája jó. A bajnokságban megfelelő helyen állunk, és a Bajnokok Ligáját is jól kezdtük. Holnap hárommal akarjuk növelni a pontjaink számát. Ne feledjük, az előző idényben a Bajnokok Ligájában az elődöntőig jutó AS Romát is legyőztük. A csapat bárki ellen képes nyerni.”

Visszavágás iránti vágy: „Nem vissza akarunk vágni, a célunk az, hogy jó meccset játsszunk, boldoggá tegyük a szurkolóinkat, és nyerjünk meg a meccset. A motivációnk nagyságát nem befolyásolja az augusztusi mérkőzés végeredménye.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK