Rodrygo csillaga emelkedőben

Az AS írt egy rövid összegzést a Real Madrid kötelékébe tartozó támadó brazíliai teljesítményéről.

Miután 16 évesen aláírta első profi szerződését, és bemutatkozott a Santos első csapatában, 17 évesen immár maga mögött hagyta élete első teljes élvonalbeli szezonját. Rodrygo Goes igazi kincs.

Rodrygo Silva de Goes nemcsak teljesítette élete első teljes idényét profi labdarúgóként, de a pályája egy üstökös sebességével ível felfelé. Teljes jogú tagja Brazília egyik legnagyobb klubjának, a Santosnak, emellett leigazolta a Real Madrid, és reális esélye van annak, hogy jövőre a brazil U20-as válogatott tagjaként fog részt venni a korosztályos dél-amerikai kontinenstornán és világbajnokságon. Sőt, úgy tűnik, a brazil nemzeti válogatott ajtaja is egyre szélesebbre tárul előtte, ugyanis Tite szövetségi kapitány folyamatosan figyelemmel kíséri a játékos teljesítményét, így a behívására is sor kerülhet a következő hónapokban. Ehhez fizikálisan még erősödnie kell, de jó úton halad a bemutatkozás felé.

A tervek szerint nyáron fog megérkezni Madridba, de a klub nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy már a következő, azaz a téli átigazolási időszakban csatlakozzon a csapathoz.

Először Elano vette számításba a fiatal futballistát a Santos első csapatának kereténél még 2017 novemberében, pár hónappal azután, hogy júliusban aláírta első profi szerződését. Három nappal később, 16 évesen debütált, és a pályája azóta sem tört meg. Első gólját idén január 25-én szerezte a Ponte Preta ellen a Paulista Állami Bajnokságban, amely rögtön győztes találatnak bizonyult. A Copa Libertadoresben 2018. március 1-jén mutatkozott be, ezzel 17 évesen és 50 naposan a Santos történelmének legfiatalabb játékosa lett a sorozatban. 15 nappal később az uruguayi Nacional ellen az első gólját is megszerezte ebben a kiírásban, ezzel a valaha volt legfiatalabb brazil gólszerzőjévé vált a kupasorozatnak. 2018. június 3-án pedig az első mesterhármasát jegyezte a Vitória ellen az állami bajnokságban. Az idényben minden versenysorozatot figyelembe véve végül 10 gólig jutott.

A brazil bajnokságban az ő nevéhez fűződött a harmadik legtöbb kulcspassz, ellenállhatatlan sebességét pedig kiválóan kamatoztatta a kontratámadások során. A 17 éves játékos harcolta ki a legtöbb sárga lapot, szám szerint 18-at, illetve második legtöbb piros lapot (kettőt).

A szezonbéli formája azt mutatja, készen áll a következő lépésre. Várjuk a Santiago Bernabéuban.

Forrás: as.com; wikipedia.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK