Santiago Solari: Elégedettek vagyunk az elvégzett munkával

A Real Sociedad elleni bajnoki mérkőzést megelőzően Santiago Solari megtartotta a már megszokott sajtótájékoztatóját.

Versenynaptár: „Egy nagyon zsúfolt hónap vár ránk, hiszen minden harmadik nap mérkőzésünk van. Jelenleg az a legfontosabb, hogy fenn tudjuk tartani az erőnléti szintet a meccseken, illetve hogy a korábbi sérültek újra pályára léphessenek. Szintén létfontosságú, hogy elkerüljük az újabb sérüléseket.”

Bajnokság: „A futballisták nem robotok. Nem egyszerű háromnaponta játszani és mindig készen állni a harcra. Ami a bajnokságot illeti, kulcsfontosságú, hogy tovább lépkedjünk előre a tabellán. A kilencedik helyről a negyedikre ugrottunk, de folytatnunk kell a hátrány csökkentését, hiszen ez a harc az idény végéig tart.”

Real Sociedad: „Egy látványos játékot játszó csapatra számítok, hiszen tehetséges játékosok vannak a keretükben, ráadásul egy támadó felfogású csapatról beszélünk. Nemrég érkezett hozzájuk új edző, egy ilyen lépés pedig mindig új stílust és rendszert hoz magával. A keret összetétele viszont nem változott, és jól tudjuk, hogy magas minőséget képviselnek és kiválóan támadnak.”

Marcelo: „Nem volt egyszerű számára az idény első fele, hiszen három különböző izomsérüléstől is szenvedett, de aztán szép fokozatosan felépült. Aztán jött a klubvilágbajnokságra való utazás, majd a karácsonyi szünet. Folyamatosan vissza fogja nyerni a sebességét. Most az a legfontosabb, hogy ne történjen újabb sérülés, hiszen ő a klub egyik kulcsjátékosa, figyelnünk kell rá.”

A különbség csökkentése: „A nehéz kezdést követően a célunk továbbra is a különbség csökkentése. A kilencedig helyről lépkedtünk előre egészen a negyedikig, és vár még ránk jó néhány forduló, hogy folytassuk ezt a tendenciát. Ki kell mennünk a pályára és harcolnunk kell, szembe kell néznünk a kihívásokkal és a nehéz helyzetekkel. Erről szól a győztes mentalitás. Pontosan ezt tettük eddig is és elégedettek vagyunk az elvégzett munkával.”

Különböző teljesítmény a különböző sorozatokban: „A célunk, hogy minden sorozatban nagy energiát mozgósítva, teljesítménycentrikusan játsszunk. Az ellenfelek és azok játékstílusa azonban mindig különböző, a játékosaim pedig nem gépek. Minden egyes mérkőzésen alkalmazkodnunk kell egy-egy új megközelítéshez. Nincs még egy olyan csapat, amely annyi sorozatban lenne érdekelt, mint a Real Madrid, így értelemszerűen senki sem rendelkezik olyan kevés pihenővel, mint mi."

Isco pozíciója: „Isco egy olyan játékos, akiben megvan az a minőség és tehetség, hogy a pálya bármely részén képes legyen a jó teljesítményre. Néha fontosabb a gyorsaságod helyett használni a kreativitásodat és a technikai adottságaidat. Minden játékos kiemelkedő valamiben.” 

Kezdőcsapat: „A keret minden tagja bármikor pályára tud lépni a kezdőcsapatban. Vannak játékosok, akik sok tapasztalattal rendelkeznek, sok nagy csatát megéltek és a tele van trófeákkal a vitrinük. De rengeteg fiatal tehetség is a csapat tagja, akiknek folyamatosan egyre több és több játékpercre van szüksége a fejlődéshez.”

Gareth Bale: „Úgy gondoljuk, csak egy kisebb rúgást kapott, nincs miért aggódnunk. Ma megvizsgálják őt, aztán többet fogunk tudni. Reméljük, hamar visszatér közénk.”

Villarreal: „Erről szól a LaLiga. Minden csapatnak megvan a minősége, hogy nehézzé tegye a mérkőzéseket. A spanyol bajnokság az egyik leggyönyörűbb és legkiegyensúlyozottabb a világon. A célunk továbbra is a jó folytatás és a zárkózás az élen állókhoz. Remek első félidőt produkáltunk a Villarreal ellen, aztán mégis csak egy ponttal tértünk haza. A játékosok minden tőlük telhetőt megtesznek a pályán és elkötelezettek. Bale a Celta Vigo elleni második félidőt bedagadt bokával játszotta végig. Benzema az egyik legnagylelkűbb játékos, akivel valaha találkoztam. Lucas minden meccsen 14 km-t fut. Carvajal szíve mindig a helyén van, ez a klub az élete. Modrićnak 39 °C-os láza volt, aztán mégis játszott a Villarreal ellen. Kétség sem férhet hozzá, hogy minden játékos elkötelezett a mez és a klub iránt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…