Egytől egyig: Leganes – Real Madrid (1-0)

A Real Madridnak újra a kupában volt jelenése, ezúttal a Leganés otthonában. Az impozáns első mérkőzés (3-0) után nem igazán volt kérdés, hogy melyik csapat jut tovább, bár az idei forma egyesekben még lehet, hogy hagyott kérdőjeleket. A Betis otthonában kiszenvedett kínkeserves győzelem után kérdés volt, mennyire kapnak erőre a Solari vezette madridiak, nézzük hát a játékosok és a mester teljesítményének értékelését, természetesen csak szubjektív módon.

Csapatok

Leganés (7)
Az utóbbi időben – főleg a kupában – sikerül borsot törniük a Real Madrid orra alá. Az elrontott első mérkőzés után egyáltalán nem omlott össze a madridi kiscsapat, helyette újult erővel mentek neki Navaséknak. Az első félidőben egyértelműen ők voltak a jobb csapat, az egygólos vezetést pedig sikerült megőrizniük a meccs végéig. A találkozó alakulásáról sokatmondó adat lehet az is, hogy 21 kapura lövésük majdnem duplázza a Real mutatóját. Teljesen megérdemelt győzelmet szereztek Mauricio Pellegrino fiai.

Real Madrid (3)
Maradjunk annyiban, hogy ezt is letudtuk, megvan a továbbjutás, végre vége. Ez a 3 pont is leginkább annak szól, hogy összesítésben megvan a negyeddöntő a spanyol kupában. Az első félidőben teljesen alárendelt szerepet játszott a Real Madrid, az ellenfél 8-cal több kapura lövést mutatott be, többet birtokolták a labdát, de a Madridnál sokan helyüket sem találták igazán a pályán. A második játékrészre valamelyest stabilizálódott a játék Ceballos beállásával, így szerkezetben is váltani tudott a Real, bár sokkal több gólhelyzetet így sem sikerült kialakítani. Solari ezúttal több hibát is vétett a kezdő kialakításánál, a csapat játéka hetek óta akadozik, támadásban és védekezésben egyaránt. Feltűnő volt, hogy egyáltalán nem tudott mit kezdeni a Leganés felfutó védőivel a Real, a beadásokkal pedig elképesztő zavart lehetett okozni a védelemben, amiből gólt is kapott csapat. Támadásban ezúttal is a teljes tanácstalanság ütötte fel a fejét, amit Solari igyekezett egy másik formációval kezelni, sikertelenül. A hétvégi, Sevilla elleni meccs újabb igazi erőpróba, talán az első fontos meccse lesz Solarinak, ahol sok minden el fog dőlni.

Játékosok

A mérkőzés embere – Keylor Navas (8)
Több nagyon fontos védése is volt, amivel sikerült még veszélytelen zónában tartani az eredményt a Real Madrid számára. A gólról nem igazán tehetett, a védelem alapvetően nem tudta jól levédekezni a beadásokat, amivel az elsőtől az utolsó percig bőven meggyűlt a baja Nachóéknak. A csapatból egyedül ő tudott kiemelkedőt nyújtani, ami azért a többi csapatrész kritikája is egyben, mindenesetre Keylor most sem okozott csalódást.

Álvaro Odriozola (5)
Míg az első mérkőzésen csapata egyik, ha nem a legjobb játékosa volt, most egyáltalán nem tudta hozni azt a szintet. A támadásokban pontatlan volt, ami viszont ennél sokkal feltűnőbbnek hatott: védekezésben mélyen tudása alatt teljesített. A Lefanés felfutó játékosaival ő sem tudott mit kezdeni a jobb oldalon, a gól előtti szituációban simán fölé kerekedett a leganési támadó. Felejthető este volt ez a fiatal baszk védőnek.

Nacho (5)
Meccsek óta nem tud olyan teljesítményt lerakni az asztalra, mint amire valójában képes. Számomra nem volt eléggé agilis, erőszakos, levegőben többször megverték. A védelem egyik leggyengébbje volt ezúttal.

Raphaël Varane (6)
A hátsó szekció vezérének kellett lennie, talán övé is volt a legjobb teljesítmény a csapatrészben. A gólnál alapvetően ő is csak a tekintetével követte az eseményeket, az ellenfél többi beadását már viszonylag hatékonyan takarította el a tizenhatoson belülről. Ramos távollétében neki kellene felvennie a vezér szerepkört a védelemben, hiszen már most elképesztő rutinnal rendelkezik, ennek ezúttal nem igazán tudott eleget tenni.

Sergio Reguilón (5)
Nem sikerült jól az este Reguilónnak, nem igazán találta a helyét a pályán (ő sem). Alapvetően egyáltalán nem volt rosszabb Marcelónál, de a félidei változtatások során őt áldozta fel Solari, hogy Ceballosszal váltani tudjon a Madrid, míg brazil társa visszaállt eredeti pozíciójába. 

Casemiro (5)
Nem tudott ő sem megálljt parancsolni a leganési támadásoknak, főleg az első játékrészben. Labdakihozataloknál több alkalommal is nagyon lassú volt, nem tudott hatékonyan osztogatni. Volt pár labdaszerzése és sikeres szerelése, de ez a teljesítmény nem igazán volt meggyőző. 

Fede Valverde (5,5)
Nagyon sokáig láthatatlan volt a pályán, az első játékrészben egy távoli lövéssel vetette csupán észre magát. Később azonban fokozatosan sikerült belelendülnie a játékba, és cseppnyi dinamikát vinnie az amúgy igen fásultan játszó középpályába. Támadásban az egyik leghasznosabb tagja volt a csapatnak, bár nem volt lehetetlen feladat kitűnni ebből a közegből.

Isco (4)
Isten óvjon attól, hogy felüljek az Isco-szapuló vonatra, de be kell látni, hogy teljesítménye alapján nem igazán szolgál rá a kezdőcsapatbeli tagságra. Volt pár szép megmozdulása, de alapvetően lassú döntéshozatal jellemezte a játékát, nem volt megfelelően pontos, sokat sajnos nem tudott hozzátenni. Volt egy elpuskázott helyzete is, a meccset ezúttal sem játszotta végig, a 68. percben Cristo váltotta. 

Lucas Vázquez (4)
Volt néhány szép megmozdulása, de összességében nem tudott egyáltalán kiemelkedőt alakítani a támadásban. Odriozolával nem igazán működött az összhang, többször csak zavarták egymást, az első gólnál egymás nyakán-hátán próbálták elfejelni a labdát. Nem sikerült felpörögnie, a mérkőzés végén Brahim váltotta.

Marcelo (4)
Abszolút testidegennek tűnt neki, hogy ezúttal szélsőként kellett helytállnia. Az első félidőben ennek köszönhetően teljesen eltűnt, bár ezt nem feltétlen csak az ő nyakába kell varrni, hiszen a taktikai utasításokat nem a brazil találja ki. Osztályzatát erősen befolyásolta, hogy a második játékrészben sikerült stabilabb teljesítményt nyújtania, miután visszaállt balhátvéd pozícióba. 

Vinícius Jr. (7)
Az első félidő taktikai hendikepje őt is érintette, a csatárhiány miatt ugyanis középen kellett játszania. Nagyon sokáig labdához sem jutott, csupán akkor sikerült eljuttatni hozzá a játékszert, amikor a félpályára futkosott vissza, hogy meg ne fázzon véletlen. A második félidőben már szabadabb szerepkört töltött be, amivel az ő játékához elengedhetetlen területek nyíltak meg neki, így egyre jobban belelendült. Sebességét ezúttal is megmutatta, és habár annyira kiemelkedő nem volt, a támadószekcióban messze ő nyújtotta a legígéretesebb teljesítményt.

Cserejátékosok

Dani Ceballos (6)
Félidei beállásával sikerült stabilizálni valamennyire a középpályás játékot, kellőképpen labdabiztos volt, amivel sokat tudott dobni az addigi teljesítményen. 

Cristo González (5)
A megszokottnál több játékpercet kapott Solaritól, Isco helyett a 68. percben lépett pályára. Biztató jeleket mutat, valamint a csatárhiány miatt nem is csoda, hogy őt is próbálgatja a mester. Kapu előtt még egyáltalán nem veszélyes, de a felnőtt csapatban való első szárnypróbálgatásai után ez annyira nem is meglepő. 

Brahim Díaz (–)
Számomra még mindig talány, hogy mi indokolta az ő leigazolását, habár semmi problémám nincs a sráccal. Pár percet kapott, viszont így is majdnem góllal zárta a meccset, azonban a Viníciustól kapott labdát csak a kapufára sikerült gurítania a meccs utolsó perceiben. 

Edzői teljesítmény

Santiago Solari (3)
Pozitívum, hogy végre lehetőséget adott Iscónak, enyhítve így egy kicsit a sajtótól érkező nyomáson, illetve félig választ is kaptunk a mai meccsen, hogy a spanyol mért nem játszik többet. Új formációval és rendszerrel próbálkozott, ami a 3-0-s előny birtokában nehezen bosszulhatta volna meg magát. Ez végül majdnem összejött, az első félidőben a támadójáték sem javult fel, de védekezésben is nagyon sebezhető volt a Real, több alkalommal Navas védései mentették meg a csapatot az újabb bekapott góltól. Ezt még idejében észrevette, Ceballos beállításával valamelyest stabilizálódott a játék. Vinícius középcsatárként való szerepeltetése ugyancsak nem vált be, a brazil nem tudott olyan szabadon mozogni középen, mint amennyire azt az ő játéka megkívánja. Mindenesetre Solari még idejében észlelte a problémákat, és visszaváltott a megszokott 4-3-3-ra, azonban egyáltalán nem sikerült felráznia a csapatot, így vereség távoztunk a Municipal de Butarque-ból. A hétvégi, Sevilla elleni találkozón már jóval összeszedettebben kell megszerveznie a csapatot, ugyanis könnyen meginoghat alatta a kispad egy újabb vereséget követően. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK