5 ok, ami miatt Modrić marad Madridban

Nyáron az Inter szinte a semmiből olyan ajánlatot tett le az asztalra, hogy talán még Modrić is komolyan elgondolkodott azon, hogy a Serie A-ba igazoljon. Azóta viszont sok minden történt, és egyre inkább úgy tűnik, hogy Luka úgy dönt, Madridban fejezi be karrierjét. Az AS összegyűjtötte azokat az okokat, amelyek erre sarkallhatták a horvát aranylabdást.

Aranylabda
Modrić győzelmének két fő összetevője volt: a Real Madriddal megint Európa és a világ csúcsára ért fel, vezérletével zsinórban a harmadik Bajnokok Ligája trófeáját zsebelte be a csapattal, valamint a nyári világbajnokságon a döntőbe kormányozta a horvát válogatottat. Ez utóbbi, habár hatalmas teljesítmény, nem kapott volna akkora hangsúlyt madridi szereplése nélkül, a média pedig egyértelmű fókuszt helyezett arra, hogy Modrić mindkét fronton emberfeletti teljesítményt nyújtott.

Család és stabilitás
Az időjárás, az emberek szeretete, a spanyol ételek… Szokás mondani, hogy ha valami tökéletesen működik, akkor ne változtass rajta. Modrić márpedig rendkívül jól érzi magát Madridban, felesége és három gyermeke beilleszkedett a spanyol fővárosban, a családfő pedig őket sem tenné ki egy újabb váltásnak. Rendkívül sokat ad neki, hogy családi élete gyakorlatilag zökkenőmentes, ez stabilitást kölcsönöz neki a futballpályán is. Egyszerűnek tűnhet, de ezek a kisebb tényezők nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy Luka most már úgy gondolja, hogy Madridban fejezi be karrierét, valamint visszavonulása után is marad sikereinek helyszínén. 

Örökség
Modrić leginkább azokkal a legendás játékosokkal tud azonosulni, akikkel madridi évei alatt együtt dolgozhatott, mint például Zidane, Xabi Alonso, Raúl vagy éppen Solari. A horvát egyértelműen beírta magát a klub történelemkönyvébe, de folytatni szeretné ezt a munkát, hogy végül egy olyan örökséget hagyjon hátra, mint barátja és már-már mentora, Zinédine Zidane. 

Fizetés
Kár is tagadni, de a horvát mágust kísértésbe hozta az Inter nyári ajánlata. Ami viszont sok játékostól megkülönbözteti, az az, hogy sose követelte a Realtól, hogy adjon neki ugyanilyen feltételeket. A vezetőséggel való találkozásakor elmondta, hogy alapvetően nem számított gyors szerződéshosszabbításra csapatától, nem is helyezett folyamatos nyomást a médián keresztül a Real Madridra, hogy márpedig emeljék a fizetését. Végül a vezetőség valószínűleg így is jobb feltételeket kínál majd neki, további évekkel hosszabbítva jelenleg is érvényben lévő szerződését. 

Elnöki ügy
Modrić nagyon jó kapcsolatot ápol a klub két legfontosabb vezetőségi tagjával, Florentino Pérezzel és José Ángel Sánchezzel, ők pedig nagy becsben tartják a horvát középpályást. Ezek emberi dolgokon múlnak, Modrić mindig szemtől szemben megmondta nekik a problémáit, nem harmadik személyen keresztül vagy akár a média kereszttüzén át gyakorolt nyomást rájuk. Ezek azok a tényezők, amelyek miatt az egyik legkedveltebb figurája a csapatnak, és ami miatt az összes csapattársa tiszteletét kivívta. 

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK