Zidane: A helyzet rossz, de ebből a gödörből együtt kell kimásznunk

A Real Madrid 2-1-es győzelmet aratott az Eibar ellen hazai pályán. A meccset követően Zinédine Zidane értékelte a látottakat.

Második félidei feljavulás: „Nem fogom elmondani, hogy miről beszéltünk a szünetben. Változtatnunk kellett az első félidő után. Változtattunk is, csapatként játszottunk, együtt harcoltunk. Ez változtatta meg a meccs végkimenetelét. Az első játékrészben nem volt elég önbizalmunk, főleg a mérkőzés kezdetekor. A dolgok meglehetősen bonyolultak voltak.”

A mérkőzésről: „Gratulálnunk kell a játékosoknak, hiszen megharcoltak ezért a győzelemért. A második félidőben megváltoztak a dolgok. Az ilyen komplikált pillanatokban az edzőre is kulcsszerep hárul. Az a fontos, hogy jól reagáltunk a helyzetre. Megmutattuk, hogy még megvan a büszkeségünk. A játékosok bizonyították, hogy egymásért harcolnak, együtt mozognak és így eredményesek tudnak lenni.”

Reakció: „Elégedett vagyok a játékosokkal. Nehéz volt a helyzetünk. Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy a játékosok is emberi lények, és sokan természetesnek tartják, hogy gúnyolódnak a labdarúgókkal. A jelenlegi helyzetben mindenkire szükség van. El kell mondanom a játékosaimnak, hogy elégedett vagyok a munkájukkal, mert a második félidőben egységesek tudtunk maradni. Megváltoztattuk a koncentráció szintjét, majd elértük a kívánt eredmény azáltal, hogy segítettünk egymáson. Elégedettek vagyunk.”

A csapat formája: „Ez egy bonyolult pillanat. Ami odakint folyik, az nem segít, de el kell fogadnunk a helyzetet. A csapatnak és az edzői stábnak együttes erővel kell kimásznia a gödörből. A helyzet rossz, nincsenek kifogások, mentségek. Ha jól mennek a dolgok, akkor sorra jönnek a győzelmek, de ha minden rosszra fordul, akkor nehéz kikecmeregni a helyzetből. Ma az első félidőben rosszul játszottunk, de a második játékrészben meglehetősen jók voltunk. Nem volt meg a kellő önbizalmunk az első félidőben, de csak a pozitívumokat kell magunkkal vinnünk.”

Formajavulás: „Nyilvánvaló, hogy túllépünk majd ezen, kemény munkával és pozitív szemlélettel. Ebben az idényben semmit sem fogunk nyerni. Nem egyszerű, ha tét nélkül kell játszanod, de ez nem azt jelenti, hogy nem fogunk harcolni. Épp ezért volt nagyon jó a második félidőnk. Az előttünk álló hét mérkőzésen is egy csapatként kell harcolnunk.”

Benzema: „Mindig is létfontosságú volt a csapat számára. Most több gólt szerez, de mindig is fontos játékos volt. Most azonban a csapatról szeretnék beszélni. Karim jól tudja, hogy számára is létfontosságú a csapat. Elégedett vagyok vele, de fontos kiemelnem, hogy minden játékos jól reagált a helyzetre, büszkeséggel játszottak és a győzelemért harcoltak. Karimnak nagyszerű idénye van, sok gólt szerez. Az emberek másképp tekintenek most rá, pedig eddig is létfontosságú volt.”

Bale jövője: „Nem beszélek arról, hogy mi fog történni. Bale a Real Madrid játékosa, akinek még két év van hátra a szerződéséből. Meglátjuk. Nem rettent el minket az emberek elégedetlenkedése, hiszen a szurkolók azért jönnek ide, hogy egy jobban játszó csapatot lássanak. Ami pedig minket illet, most nem vagyunk jó állapotban. A második félidőben mindenki jól reagált a helyzetre, én erre fogok fókuszálni. A szurkolók tudják, hogy az idényünknek vége, nekünk már csak az maradt, hogy az előttünk álló hét mérkőzésen a második helyért harcoljunk. Az emberek elégedetlenek, hiszen semmit sem fogunk nyerni.”

Isco: „Jól edz, de nem szeretnék külön senkiről sem beszélni. Isco jó munkát akar végezni, nem gondolom, hogy ez a múltban másképp lett volna. Most egy kicsit többet játszik, mivel úgy vélem, hogy jó munkát végez az edzéseken.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK