Az újjáépítés kezdete Madridban: Eden Hazard

Miközben Madridot egyre inkább megtöltik a Liverpool és a Tottenham szurkolói a Bajnokok Ligája döntője előtt, a hét másik fő eseménye, a bakui Európa-liga döntő visszahangjai is betöltik a madridi utcákat.

Mivel a Real Madrid remélt következő igazolása, Eden Hazard is érdekelt volt a mérkőzésen, a szurkolók várakozással telve ültek le a televíziókészülékek elé, és nem is kellett csalódniuk: a belga klasszis a gólpasszt jegyezte Pedro góljánál, betalált tizenegyesből, majd egy akciógólt is szerzett, ez pedig olyan teljesítmény, amely után megérdemelten kapta meg a mérkőzés legjobbjának járó díjat. Nem biztos, hogy szóba kerül a neve, amikor a világ legszűkebb értelemben vett legjobbjairól beszélünk, de bizonyosan közvetlenül utánuk következik. Természetesen az eddigiekben is tudtuk, hogy milyen minőséget képvisel, de ez a teljesítmény megerősítette, hogy egy, a teljesítőképessége csúcsán járó klasszisról beszélünk, akinek az érkezése körüli várakozás egyre csak nő. 

Hazard

Ő egy olyan játékos, aki a támadósor bal oldalán és a közepén is jól érzi magát, és rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, amellyel a legjobb formában lévő Isco (akitől ezt egyébként már egy ideje nem láthatjuk), ugyanakkor gyorsabb nála és több gólt is szerez. A játékfelfogása összhangban van a művészi játékstílusával, ugyanakkor nem az a játékos, akit könnyedén beillesztenének az edzők egy szigorú taktikai rendszerbe. Zinédine Zidane mindezzel egészen biztosan tisztában is van, de talán annyira nem is érdekli. Végül is a Real Madrid egy szezon során jónéhány mérkőzésen megengedheti magának, hogy egy játékost mentesítsen a védekező feladatok alól, ahogyan azt például Cristiano Ronaldóval is tette. A probléma abban rejlett, hogy Karim Benzema és Gareth Bale is úgy gondolták, hogy élhetnek ezzel a kiváltsággal, így a másik hét mezőnyjátékosnak kellett megoldani ezt a védekezési hiányosságot. 

Ezúttal ez nem fog megtörténni, hiszen Bale minden valószínűség szerint távozik a nyáron, még ha erőszakkal is kell kitenni a Bernabéuból, Benzema pedig előnyére változott e tekintetben. Mindezeken túlmenően, Hazard egy olyan személyiség, aki viszonylag csendes életet él a pályán kívül, és 28 évesen nevezhető már érett futballistának. 21 gólt és 17 gólpasszt jegyzett ebben az idényben, a szurkolók pedig az év játékosának választották a szigetországban. Nagyszerű vételnek ígérkezik, jóllehet egy szerényebb profilú játékosról beszélünk, mint a korábban Florentino Pérez által komolyabb összegekért szerződtetett labdarúgók esetében. Kylian Mbappé talán jobban illene a sormintába ilyen szempontból, és még mindig lehet reménykedni az ő érkezésében is, bár ezt a fajta optimizmust leginkább csak a Pérez által korábban véghezvitt átigazolási bravúrok emléke táplálja.

Alfredo Relaño

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK