Gareth Bale maradna Madridban

Gareth Bale néhány napja személyesen közölte a Real Madrid vezetőivel, hogy nem szándékozik elhagyni a csapatot annak ellenére, hogy nem szerepel Zidane jövőbeli terveiben.

A játékos először az ügynökén keresztül juttatta el az üzeneteket a madridi vezetőségnek, majd személyesen is találkozót kért a vezérkartól, még mielőtt csatlakozott volna a walesi nemzeti csapathoz. Mindez leginkább azért érdekes, mert teljesen nyilvánvaló, hogy Zinédine Zidane nem tervez a szélsővel és egyáltalán nincs garantálva a helye a 2019/2020-as szezon kezdőcsapatában.

Bale kijelentése teljesen meglepte a csapatot, ugyanis az előző szezon során folyamatosan témát szolgáltatott a sajtónak a helyzete Madridban, valamint igen sűrűn kaptak szárnyra az elégedetlenségéről szóló hírek is. Ha Bale mégis marad a csapatnál, akkor viszont teljesen egyértelmű, hogy Zidane maximum csak kiegészítő emberként számol vele. Ezzel nyilván ő is tisztában van, hiszen az előző szezon végén sem igazán kapott már szerepet, ráadásul a sorban még jó páran elékerültek, hiszen több támadó is csatlakozik a csapathoz idén nyáron (Rodrygo, Hazard, Jović). A támadószekció így is telített, Brahim minden bizonnyal kölcsönbe kerül majd, Lucas Vázquez, Borja Mayoral és Raúl de Tomás sorsa pedig egyelőre bizonytalan. 

A hírek szerint Bale ennek ellenére teljesen meg van győződve arról, hogy a spanyol fővárosban maradás a lehető legjobb döntés számára jelen pillanatban, valamint tudatta a vezetőkkel, hogy egy csapat ajánlata sem érdekli őt. A döntés leginkább személyes indíttatású, ugyanis Bale indoklása szerint a családja rendkívül jól érzi magát Madridban és nem szeretné kitenni őket egy hirtelen váltásnak. 

Jelenleg azonban nem csak Bale szándékai ütköznek a klub érdekeivel, de valószínűleg nem is kapna olyan ajánlatot érte a Real, amire Florentino Pérez rábólintana. A Transfermarkt jelenleg 70 millió euróra taksálja a walesi játékos piaci értékét, a madridi vezetőség viszont nem valószínű, hogy 100 millió alatt elengedné Bale-t. A problémát tovább tetézi, hogy játéklehetőség nélkül a játékos piaci ára legjobb esetben is stagnál, így nem valószínű, hogy mindkét fél számára jó megoldás születhet. Ezen felül érdekes pont még Bale fizetése is. Jelenlegi szerződése 2022-ig szól évenkénti 17 millió eurós fizetéssel, amit valószínűleg egyik kérőnél sem tudna kialkudni. Ez tovább tetézi a gondokat a jelenlegi helyzet körül. 

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK