13 tisztázatlan ügy Zidane számára

Zinédine Zidane számára még mindig van bőven megoldandó feladat az előszezon során, hiszen több eldöntendő vagy megoldandó kérdés is maradt még a tréner számára. Lássuk, mi vár a mesterre a felkészülés kezdetével párhuzamosan.

Játékoseladások 

Igaz, hogy már távozott Marcos Llorente, Mateo Kovačić, Sergio Reguilón, Martin Ødegaard és Theo Hernandez is, ám még több játékosnak is kérdéses a sorsa. Egyelőre nem tisztázott, hogy mi történik majd például Nachóval, Vallejóval vagy Lucas Vázquezzel. Ráadásul ott van Isco is, akiért Pep Guardiola élénken érdeklődik. Egy biztos: az előszezont ők is megkezdik a többiekkel, ám a nyár nagyon hosszú még.

Gareth Bale

Furcsa helyzet: Bale-nek mennie kell, de ő maradni akar. Az előszezon kezdetekor ő is a keret tagja lesz (talán még később is), ám teljesen nyilvánvaló, hogy Zidane terveiben nem szerepel. Nyilván mindenki számára az lenne a legjobb, ha sikerülne megoldást találni a helyzetre.

Paul Pogba
Zidane egyik leginkább körbe udvarolt játékosa, akit nagyon szeretne megszerezni, de eddig ez nem volt lehetséges. Pogba is hajlik az átigazolás felé, a Manchester United is kész leülni tárgyalni, ám a játékos magas ára miatt a helyzet közel sem egyszerű.

Játékrendszer

A személyi változások mellett az egyik legnagyobb kérdés: hogyan fog a Real Madrid játszani az új idényben. Eden Hazard és Luka Jović érkezésének köszönhetően a csapat némileg bebiztosította magát a variációs lehetőségeket illetően, és ha Pogba valóban érkezik, akkor még több taktikai rendszert tud majd alkalmazni Zinédine Zidane. A lehetséges befutók: 4-3-3, 4-4-2, vagy 4-2-3-1.

Fizikai felkészülés

Pintus távozásával kérdéseket vet fel a csapat fizikai felkészülésének módszere is. Gregory Dupont-t alig pár napja jelentette be a klub, ő lesz a játékosok erőnlétéért felelős szakember, és bár a világbajnok francia válogatottnál is ő felelt a fizikai felkészülésért, egyelőre nem tudunk sokat a módszereiről.

Kapuskérdés

Az szinte biztos, hogy Zidane terveiben Courtois szerepelt első számú kapusként, ezért mindenki arra számított, hogy Keylor távozni fog – ám egyelőre ezt nem történt meg, és arra is komoly esély van, hogy a Costa Rica-i hálóőr végül maradni fog, ami további kérdéseket vet fel.

Balhátvéd

Lassan egy évtizede Marcelo felségterülete a poszt, ám a brazil igen kiábrándító szezont tudhat maga mögött. Az sem könnyíti meg a brazil helyzetét, hogy a klub komoly összegért cserébe szerezte meg Ferland Mendyt, aki komoly konkurenciát jelenthet.

Vinícius helyzete

Hazard érkezésével a balszélső kiléte elég egyértelmű, ezért könnyen elképzelhető, hogy a brazilnak a jobb oldali posztért kell majd versengenie Asensióval. Most talán valamelyikük számára eljöhet a nagy áttörés.

Rodrygo és Kubo

A brazil támadóban kétségkívül óriási potenciál van, amit kár lenne elpazarolni a Castillában – ennek ellenére a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy az idényt mindketten Raúllal kezdhetik meg.

Rotáció

Az érkezőknek köszönhető variációs lehetőségeknek köszönhetően Zidane-nak több opciója van, mint elődjeinek tavaly volt, aminek köszönhetően sokkal könnyebben és jobban készülhet fel a különböző sorozatok küzdelmeire. A francia tréner olyan keretet akar kialakítani, amely mindenféle összeállításban minőségi és versenyképes.

Mezszámok

Meglehetősen furcsa helyzet volt, hogy minden érkezőt mezszám nélkül mutattak be. Több szurkoló már elkészíttette a 7-es Hazard mezt, meg is vásárolta, ám ez a mezszám jelenleg még Marianóé, aki maradni szeretne. A 11-es mez sorsa is igen kérdéses, hiszen nagyban függ Bale helyzetének alakulásától.

Rögzített helyzetek, szabadrúgások

Sergio Ramos igazi specialistának számít a büntetők elvégzésénél, ám Hazard személyében egy szintén kiváló büntetőrúgó érkezett a Chelsea-től. 
A többi rögzített szituációt tekintve is széles a Real Madrid fegyvertára: ott van Toni Kroos, Luka Modrić, Isco, Marco Asensio, valamint érkezése esetén Pogba is, akik szintén kiválóan végzik a pontrúgásokat.

Zidane

Az interjúk során egy sokkal keményebb Zidane-t köszönthetett a média a francia visszatérését követően. Nem kétséges, Zizou megváltozott az első irányítását követő szünet során, és talán hasonló változásra van szüksége a csapatnak is, ha egy igazán virágzó utat szeretne bejárni a 2019/20-as idényben.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK