Összefoglaló: Bayern München – Real Madrid (3-1)

A Real Madrid első meccse az előszezonban végül vereséggel végződött egy jóval élesebb Bayern München ellen. Zinédine Zidane szokásához hűen rengeteg játékosnak lehetőséget adott, a félidőben a teljes csapat kicserélődött és a fiatalok is játékpercekhez jutottak. A Bayern nem folyamodott ilyen éles változtatásokhoz és végig egy komplex rendszerben játszó csapatot láthattunk, így egyáltalán nem meglepő, hogy végül a bajorok hagyták el győztesen a pályát. Tudomásul kell venni, hogy ezek a meccsek nagyon ritkán adnak valós képet egy csapat valódi erejéről, ilyenkor inkább a kísérletezés élvezi a prioritást az eredménnyel szemben.

A mérkőzés elején Zidane egy 4-2-3-1-es felállást rajzolt fel a pályára, ahol Kroos és Modrić irányított a középpályán, míg a támadósor élén Karim Benzema rohamozott. A francia mögött a Hazard-Asensio-Isco trió kapott lehetőséget, ennek megfelelően rég nem látott kreativitást láthattunk a csapattól. Asensio kicsit mélyebben játszott, hogy segítsen a Kroos-Modrić duónak a támadásépítésben és a labdakihozatalban, míg Isco kicsivel feljebb kapott szerepet. Hazard nehezen lendült játékba, azonban utána láthattunk szép megoldásokat a belgától, de láthatóan jól érzi Marcelóval és Benzemával is a közös játékot. A francia csatár előtt többször adódott gólszerzési lehetőség, ám egyikkel sem tudott élni.

A második játékrészben jöttek a friss fiatal igazolások, így szerepet kapott Takefusa Kubo, Luka Jović, Rodrygo Goes, valamint mellettük pályára lépett Vinícius Junior is. Rajtuk kívül Marcelo helyét Ferland Mendy vette át, de Lucas Vázquez lehetőséget kapott Zidane-tól. A mérkőzés ezen szakaszát már kisebb káosz jellemezte, legalábbis ami a csapat játékát illeti, ez viszont egyáltalán nem csoda, főleg annak fényében, hogy valószínűleg soha többet nem látjuk egyben ezt az összeállítást. Jovic teljes mértékben izolálva volt, legalábbis mögötte nem voltak olyan játékosok, akik valóban szervezni tudták volna a játékot, az ő játékáról leginkább akkor érdemes beszélni, amikor megkapja a kellő támogatást a középpályáról. Kubo teljesítményéről viszont érdemes pár szót ejteni, a japán csodagyerek ugyanis igen impresszív játékot rakott le az asztalra. Nagyon jól játszott együtt Mendyvel, próbálta szervezni a játékot azzal, hogy folyamatosan visszalépett a labdákért, valamint nagyon jól kezeli a labdát szűk területeken is. A fiatalok közül még Rodrygo tűnt ki hatalmas bombájával, amivel kicsit kozmetikázta a végeredményt is.

Alapvetően ezen a meccsen Zidane szándéka annyi volt, hogy minél több játékos lehetőséget kapjon, mindamellett láthattunk egy olyan felállást az első félidőben, ami könnyen a játékrendszer alapja lehet majd a későbbiekben. Az új játékosok beépítése folyamatban van, könnyen elképzelhető, hogy a középpályára még lesz új érkező, mindenesetre biztosan kell még jópár mérkőzés, hogy tiszta képet kapjunk a jövő évi csapatról.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK