Eden Hazard túlsúlya komoly aggodalomra ad okot

Az előző, meglehetősen kiábrándító idényt követően Eden Hazard volt a klub legnagyobb igazolása a nyár folyamán, és az sem titok, hogy a vezetőség benne látja az új projekt arcát és legfontosabb láncszemét. A belga támadó azonban nem olyan állapotban érkezett meg az előszezonra, és nem is olyan formában kezdte meg szereplését a Real Madridban, ami szerepéhez mérten elfogadható lenne.

Eden Hazard-t évek óta a világ legjobb játékosai között tartják számon, és bár eddig képtelen volt elérni Lionel Messi és Cristiano Ronaldo szintjét, nyári klubváltásának köszönhetően sokan arra számítanak, hogy most talán sikerülhet. Samuel Eto’o például úgy nyilatkozott a minap, hogy Hazard a közeljövő egyik aranylabdása lesz.

A belga támadó klubváltása óta majdnem két hónap telt el, Hazard azóta él gyerekkori álomvilágában. Az előszezon viszont közel sem úgy alakul számára, ahogy azt eltervezte, vagy ahogy arra a legtöbben számítottak.

A belga játékos már pályára lépett a Bayern München, az Arsenal, az Atlético Madrid és a Tottenham ellen is, ám négy mérkőzésből hármon vesztesként hagyhatta el a pályát. Ami ennél is aggasztóbb, hogy a Real Madrid sztárigazolása rettentően messze volt a csúcsformájától ezeken az összecsapásokon.

Az emögött húzódó okok egyike és talán legsúlyosabbja lehet, hogy a belga támadó a hírek szerint 7 kilogrammos túlsúllyal vágott neki az előszezonnak, ráadásul a problémákat csak tovább göngyölíti, hogy azóta sem sikerült jelentősen veszítenie a súlyából, a felszedett kilók felét sem tudta ledolgozni ezidáig. A szezon rajtja pedig vészesen közelít.

Az egész helyzetben az a meglepő, hogy a játékos maga is tisztában volt és van a neki szánt szereppel, így meglehetősen érzékeny pont a súlyfeleslege: a Real Madrid új projektjének és korszakának arca egyszerűen nem engedheti meg magának az ilyen fajta „lazítást” még a nyár folyamán sem.

Hazard pályafutása során egyébként nem ez az első eset, hogy engedett a hamburger és a sültkrumpli csábításának a nyári szabadság ideje alatt: a játékos hasonló formában érkezett meg a 2014/15-ös előszezonra a Chelsea csapatához, és akkori edzője, José Mourinho nem is nézte jó szemmel a játékos felelőtlenségét. Ami azonban ennél is aggasztóbb lehet: az az idény volt Hazard pályafutásának egyik leggyengébb szezonja egyéni szinten.

Bízzunk benne, hogy a történelem nem ismétli önmagát…

Forrás: givemesport.com, penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK