A türelem a kulcs Neymar átigazolásához?

A Real Madrid folyamatosan kapcsolatban áll a brazil világsztárral, mindeközben pedig a királyi gárda hiszi, hogy jobb pozícióban van a játékos átigazolásáért folytatott versenyben, mint a Barcelona vagy a Juventus. A Neymar-saga jelenleg éppen abban fázisban jár, amikor mindenki igyekszik nyugalmat erőltetni magára. Miután a PSG a Barcelona két ajánlatát is visszautasította, a futballista megszerzését célul kitűző három klub felkészülhet a harc újabb szakaszára.

Türelem, türelem és türelem

A madridiak úgy érzik, sokkal kényelmesebb pozícióban vannak a Barcelonánál, és hiszik, hogy a türelem a kulcsszó az üzlet létrehozásához. A Barca vezetősége nagyobb nyomás alatt van a játékos átigazolását illetően, ennek jelentős része mögött pedig nem más, mint Lionel Messi áll. A gránátvörös-kékekhez közeli források szerint az argentin futballista napi rendszerességgel keresi korábbi csapattársát, hogy biztosítsa afelől, sziklaszilárd azon elhatározása, hogy újra csapattársak legyenek Katalóniában. 

Madridi kételyek a Barcelona likviditásával kapcsolatban

Madridban elég biztosak abban, hogy a Barcelona jelenleg egyszerűen nem rendelkezik olyan anyagi forrásokkal, amelyek szükségesek lennének egy olyan ajánlat megtételéhez, amely a 2017-ben világrekordot jelentő 222 millió eurós átigazolási díjat kifizető párizsiak igényeinek is megfelel. A királyi gárda ennek megfelelően hagyja, hogy a jelenlegi helyzet kifusson, és csak akkor fognak azonnali lépéseket tenni, ha a Barcelona már nyilvánvalóan közel kerül az egyezség megkötéséhez.

Ha ez nem történik meg, akkor az átigazolási időszak utolsó fázisáig fognak várni, annak tudatában, hogy az idő hiánya az ő malmukra hajthatja a vizet a PSG-vel szemben, akik el akarják adni Neymart, és az idő már nagyon sürgetné őket ebben az esetben. Eközben Juni Calafat, a brazil játékosmegfigyelő, aki Neymar családjának közeli barátja, a madridiak megbízásából folyamatosan kapcsolatban áll a játékos édesapjával. 

Ugyan a brazil labdarúgó inkább Barcelonába menne, a fő célja az, hogy elhagyja a Paris Saint-Germain csapatát. Ha a visszatérés Katalóniába nem lehetséges, akkor készen áll arra, hogy a spanyol fővárosba költözzön. 

Mbappé szerepe az átigazolásban

A fő ok, amiért a Real Madrid nincs lépéskényszerben Neymar kapcsán, az az, hogy a megszerzése nem hosszú távú stratégiai prioritás. Kylian Mbappé átigazolása viszont az, ennek a transzfernek a jövőbeli megvalósulása azonban kevésbé valószínű, ha a dél-amerikai játékos idén nyáron Madridba költözik.

Mbappé szerződése 2022-ben jár le, a spanyol fővárosban úgy vélik, jövőre kell minden követ megmozgatni az átigazolásáért. Reményeik szerint a csatár nem fog hosszabbítani, ezzel sarokba szorítva a PSG-t, akik kénytelenek lennének az eladásáról tárgyalni, vagy kockáztatják, hogy 2021 nyarára mindössze egy év marad a szerződéséből, amellyel pontosan olyan helyzet állna elő, mind idény nyáron Eden Hazard esetében, amikor a belga játékos jóval a becsült piaci értéke alatti összegért került Madridba.  

Neymar átigazolása bonyolítaná ezt a helyzetet, de ha elfogadható áron elérhetővé válik a Real Madrid számára, a klub cselekedni fog. Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra…

Dybala lehet a Juventus ütőkártyája

Bár vannak olyan források, amelyek szerint Neymar végül maradni fog, nem zárhatjuk ki annak a lehetőségét sem, hogy végül a Juventus lesz a befutó. Tárgyaltak az elmúlt napokban Leonardóval, a párizsiak sportigazgatójával, és még elő tudják venni az ingujjukból a potenciális adu ászt, aki nem más, mint Paulo Dybala. Őt Thomas Tuchel is elfogadná Neymar pótlásaként. Az olasz klub ügyét ugyancsak segítheti egy új adótörvény, amely alapján a játékos a bruttó béréből nagyobb hányadot tarthat meg magának. 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK