Aréola: Én akarok lenni az első számú kapus

A francia hálóőr bemutatkozott a média képviselői előtt is Florentino Pérez és Emilio Butragueño társaságában, miután aláírta a szerződését a klubbal.

Célok és motiváció: „Megtiszteltetés számomra ahhoz a klubhoz igazolni, amelynek egy olyan legenda az edzője, mint Zidane. Mindent bele fogok adni. A célom, hogy minden nap a legjobbamat nyújtsam edzésen és készen álljak minden egyes mérkőzésre, és hogy megmutassam, milyen szintet is képviselek. Erősnek kell lennem és mindent ki kell adnom magamból. Zidane üdvözölt engem, de az, ami kettőnk között elhangzott, nem fog kikerülni az öltözőből.” 

Nyomás: „Egyértelmű, ha a világ legnagyobb klubjánál vagy, mindenki részéről elvárás, hogy a csapat jó eredményeket szállítson. Minél több kapott gól nélküli mérkőzésre van szükség, már tájékoztattak az itteni nyomásról, de meg kell mutatnom, milyen szinten tudok védeni. Beszéltem már a családommal és a barátaimmal arról, hogy én akarok lenni az első számú kapus. Nagy jelentősége van annak, hogy a gyerekkori példaképem, Casillas is itt védett, van is néhány mezem tőle. Be kell bizonyítanom, hogy én vagyok a legjobb kapus a keretben.” 


 

Trófeák: „Már láttam a trófeákat a klubszobában, ezek a címek csak arra ösztönzik az embert, hogy még több címet szerezzen, és megnyerje a Bajnokok Ligáját a Real Madriddal. Ennek eléréséhez kemény munkára lesz szükség, versenyképesnek kell lenni ahhoz, hogy elérjük a céljainkat a szezon végén.” 
Kölcsönszerződés: „Közös döntés volt. Igaz, hogy enyém volt az utolsó szó, mert mégiscsak nekem kell döntenem arról, hogy milyen irányba menjen tovább a saját pályafutásom. Nagyszerű lehetőség volt a világ legjobb klubjához igazolni, fejlődni játékosként, és új tapasztalatokat szerezni. Igaz, hogy csak egy évre szól a szerződésem, de itt vagyok a stadionban, ismerem a klub történetét, a lehető legtöbbet akarom kihozni ebből az időszakból. Megvan a kialakult hierarchia, de ha lehetőségem lesz játszani, bizonyítani fogok, csakúgy, mint az edzéseken.”

Felkészültség: „Jelenleg nem arra készülök, hogy csere leszek. Ez egy örömteli nap a számomra, egy nagyszerű csapathoz csatlakozhatok, és jelenleg ismerkedem ennek a kiváló klubnak a történelmével. Mindent megteszek, hogy készen álljak a játékra, és ha lehetőséget kapok, jól fogok védeni. Ha pedig nem jutok sok játéklehetőséghez, meglátjuk, mit hoz a jövő. Zidane beszélt velem, de ismétlem, az ott elhangzottak csak ránk tartoznak. Felkészültnek kell lennem, hogy mindent beleadhassak.”

Courtois: „Ő ballábas, én pedig jobblábas vagyok. Mi vagyunk a csapat két kapusa, az első találkozásunk nagyon jól sikerült. Mindketten ismerjük az edzőt, róla beszélgettünk. A labdarúgásban mindig meglesznek az embernek a lehetőségei, és amikor ezek eljönnek, akkor kell majd bizonyítanom a képességeimet.” 


 

Egy csoportban a PSG-vel: „Különös véletlen, hogy ilyen gyorsan visszatérek a gyerekkori csapatomhoz. Az öltözőben nem beszéltem a keretükről, vagy arról, hogy Tuchel hogyan is akarja majd játszatni a csapatát. A lehető leggyorsabban akarok beilleszkedni, a csapat jól fogadott, és örülök, hogy túl vagyok az első itteni edzésemen. Fontos meccsünk lesz a Levante ellen, készen kell állnunk.” 

Válogatott: „Nekem mindent meg kell tennem a játékpercekért, mert ha nem játszom, akkor megnehezítem a válogatottban való szereplés lehetőségét, de felkészültnek érzem magam.” 

Mbappé és Pogba: „Az egyetlen dolog, amit mondtam Mbappénak, hogy remélem, minél hamarabb felépül a sérüléséből, a jövőt pedig majd meglátjuk. Neki megvan a saját története, ahogyan nekem is a sajátom, én pedig egy nagyszerű történetet akarok írni a Real Madridnál. Ő Párizsban van, én pedig itt, Madridban. Nem volt lehetőségem Pogbával beszélni az edzőtáborban, ugyanis megsérültem. Jól ismerem, mindig ő volt a kapitányom. Nagyszerű személyiség, minőségi játékos, de mindenki a saját útját járja és a saját történetét írja.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK