Hazard: Boldoggá tesz, hogy a példaképemtől tanulhatok

Eden Hazard a Realmadrid TV munkatársának adott interjút a Campo de Estrellas műsor keretein belül.

Real Madrid: „Mindig az volt az álmom, hogy egy nap a Real Madrid játékosa leszek. Ez a világ legnagyszerűbb csapata. Eddig nagyon boldog vagyok. Courtois mindig azt mondta nekem, hogy ez a legjobb klub. Már a világbajnokság után elhatároztam magam, tudtam, hogy itt az idő, csatlakoznom kell a Real Madridhoz. Akkor ez nem volt lehetséges, így még egy évet töltöttem a Chelsea-nél, ami megkönnyítette a távozásomat. A klubom megértette a helyzetet, így engedélyezték a távozásomat. Beszéltem Florentinóval, aki azt mondta, hogy várnak rám Madridban. Beszéltem Modrićcsal is, a beszélgetés után pedig az volt a benyomásom, hogy mindannyian szeretnék, ha csatlakoznék hozzájuk. Végül így is történt.”

A játék iránti szenvedély: „Minden gyerekkorunkban kezdődött, a testvéreimmel. Mindig a futballon tartottuk legalább az egyik szemünket, még evés és házifeladat írás közben is… bármikor, ha volt öt szabad percünk, a labdát rúgtuk. Mindig az otthonunk közelében lévő pályán akartunk játszani, hiszen ott egy meglehetősen nagy kapu volt. Így kezdődött a történet. A házunk nem volt nagy, de mindig találtunk módot arra, hogy kaput alakítsunk ki benne. Amikor pályára lépek, mindig arra gondolok, hogy meglehetősen szerencsés vagyok, hiszen ez a sport lehet a munkám.”

Zidane: „Zidane mindenki számára példakép a futball világában. Mindenkit izgatottá tett, amikor pályára lépett. Gyerekként imádtam, megnéztem a mérkőzéseit, látni akartam mindent, amit a labdával csinál. Imádtam minden mozdulatát. A visszavonulása után nem gondoltam, hogy egyhamar menedzseri pályára lép. A dolgok viszont változtak, végül mégis ebben a pozícióban kötött ki, és most én is itt vagyok vele. Boldoggá tesz, hogy a példaképemtől tanulhatok új dolgokat. Zidane mindig őszinte, akkor beszél hozzád, amikor arra tényleg szükség van. Ő is játékos volt, így tudja, hogy mire van szüksége egy játékosnak.”

Célok: „A rajtam lévő mezért és címerért játszok. Valahányszor kifutok a pályára és meglátom a Bernabéut, boldoggá válok. Azért jöttem ide, hogy ebben a stadionban játszhassak és segíthessek a csapattársaimnak. Egy valóra vált álom, hogy a világ legjobb klubjában játszhatok. Mindent meg fogunk tenni, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, a bajnokságot és a Király-kupát. Az idény végén egy, kettő, három vagy négy kupát kell a magasba emelnünk. Reméljük, hogy így is lesz, remélem, hogy minden tőlem telhetőt meg tudok tenni ezért.”

Bajnokok Ligája: „Ahogy az első napomon is mondtam, számomra nagyon fontos a Bajnokok Ligája. Londonban mindössze egyszer jutottam el az elődöntőig. A Chelsea pont azelőtt nyerte meg a sorozatot, hogy csatlakoztam volna hozzájuk. A Real Madrid sokszor diadalmaskodott az elmúlt években, és meglehetősen nehéz minden egyes sorozatban odaérni az első helyre, hiszen sok csapat érdekelt a Bajnokok Ligájában. Én viszont azért jöttem, hogy győzzek, hiszen ez a fontos mindenki számára.”

Szülői tanács: „Most, hogy 28 éves vagyok, valamint a Real Madrid játékosa, a szüleim folyamatosan azt mondják, hogy érezzem jól magam és éljem meg a pillanatot minden egyes meccsen. A szurkolók azért jönnek a meccsre, hogy jól érezzék magukat, mi pedig azért vagyunk a pályán, hogy mutassunk nekik valamit, ami ezt lehetővé teszi. Ez volt a szüleim tanácsa. Mindig hallgatok rájuk, ezért alakultak jól eddig a dolgaim.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK