Ødegaard, Vinícius és a türelem hiánya

Vinícius Júnior és Martin Ødegaard 19 és 20 évesen korosztályuk markáns képviselői: ahogy a velük szemben tanúsított türelmetlenség is összeköti őket.

A norvég középpályás pályafutása elejének legjobb pillanatait éli meg, hiszen vezéregyéniség egy spanyol első osztályú csapatban. Ezt tanúsítja az is, hogy szeptemberben őt választották meg a hónap legjobb játékosának. Kétségtelen, hogy Ødegaard a szezon egyik sztárja. Egy idényre adta kölcsön a Real Madrid a Real Sociedadnak, szombaton pedig élőben nyűgözheti le a Bernabéu közönségét, akik szigorú szemmel keresik Luka Modrić utódját. Ødegaard pedig hiába csak húszéves, már elégszer megtapasztalta, milyen az, amikor túl hamar ítélkeznek az ember felett. „A célom, hogy a Real Madridnál fussak be, ettől függetlenül a jelenlegi csapatomnál is boldog vagyok. Nem érdekel az sem, ha még két, vagy akár öt évet kell várnom arra, hogy a Real Madrid szerelését magamra ölthessem. Bajnok akarok lenni a csapattal" – nyilatkozta a héten a tehetség.

2015. május 23-án Ødegaard a Real Madrid valaha volt legifjabb bajnoki debütánsaként mutatkozhatott be a Bernabéuban mindössze 16 évesen és 157 naposan. Pár évvel később, a Heerenveennél töltött ideje alatt a tévében elemezték a teljesítményét, és azt mondták, hogy a legmagasabb szinten teljesít. A valóság az volt, hogy 17 éves korában még csupán a legfelső szint legalján járt. De mint tudjuk, rohanvást ítélkezni mindig egyszerűbb.

Ugyanezek az emberek ugyanilyen lelkesen temetnek játékosokat, legújabb áldozatuknak pedig Viníciust szemelték ki. Miután első évében a vállára vette a világ legnagyobb klubjának minden reménységét és álmát, Vinícius elkövetett egy hibát, amit ezek az emberek nem tudtak megbocsátani neki. Megtorpant. A reakciók azt sugallták, hogy a karriered kezdetén nem lehetnek hullámvölgyeid. "Itt van valaki, aki már megint nem az új Lionel Messi" – mutogattak kárörvendően a fiatal brazilra.

El akarták őt hajítani jó messzire, főleg, mert időközben lett egy új játékszerük, akit Rodrygónak hívnak. Viníciusról meg kijelentették, hogy sosem fog tudni megmaradni a legmagasabb szinten, mert nem bírja a nyomást és nem jól fejezi be a helyzeteit. Viníciusnak ezért akár önbizalom vagy tapasztalat nélkül is, de reagálnia kell erre a nyomásra.

De ez nem az ő hibája. Hanem a miénk.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK