Odriozola: A futballban a Real Madrid olyan, mint a természetben a Mount Everest

Álvaro Odriozola a Campo de Estrellas showműsor vendége volt. A klubnál második idényét töltő jobbhátvéd a klub aktuális állapotát fejtegette, de mesélt Zidane-ról, valamint a saját magánéletéről is.

A Real Madridról: „AZ elején el sem hiszed, hogy itt vagy, egy kicsit sokkos állapot az érkezés. Ugyanakkor büszkévé tett, hiszen a futballban a Real Madrid olyan, mint a természetben a Mount Everest. Ez a világ legjobb klubja és csapata, és itt a legnehezebb kikötni. A bemutatásom napja nagyon különleges volt, hiszen az egész családom előtt először viselhettem a fehér mezt, emellett mindenki rám figyelt. Amikor kifutok a Bernabéu gyepére, extra motivációt érzek. Impozáns érzés, hiszen ez több, mint egy lelátó, olyan, mint egy nagy fal, amikor nézel felfelé, még az eget sem látod. Az pedig egyenesen lenyűgöző érzés, amikor az ember belegondol, hogy a történelem legjobb játékosai játszhattak ebben a csapatban. Hihetetlen, hogy én is egy lehetek a csapat játékosai közül. Amikor pályára lépsz, a világ összes vágyát érzed.”

Zidane és Casemiro: „Képzeljétek csak el, hogy mennyire büszke vagyok, hiszen Zidane lehet az edzőm. Lenyűgöző játékos volt. Ami Casemirót illeti, ő olyan az öltözőben, mint egy apa. Ő a példakép, a minta, ami megmutatja, hogy kemény munkával és áldozatokkal tényleg bármit el lehet érni. Nagyon jó kapcsolatot ápolok vele. Mindig tanácsokkal lát el, az első pillanatoktól kezdve.”

Támadófutball: „Ami a játékomat illeti, nagyon intenzív, folyamatosan változtatom az helyem az ellenfél térfele és a sajátunk között. Szeretek támadni, ez a stílusom része. Utánpótlás szinten mindig támadó voltam: jobb oldali középpályás, vagy jobb szélső. Imanol Alguacil, a Real Sociedad jelenlegi edzője játszatott először jobbhátvédként. Egyre jobb teljesítményt nyújtottam ezen a poszton, a fejlődésem megmutatta, hogy valójában ez a számomra ideális pozíció. A képességeim sokkal jobban illettek ehhez a szerephez. Fokozatosan tanulom a védekező feladatokat, amik nagyon fontosak ehhez a szerepkörhöz. A csapatunk által mutatott intenzitás megköveteli, hogy a játékosok kívülről-belülről ismerjék önmagukat, tudják, hogy mi az erősségük és a gyengeségük.”

Álmodozó: „Az egész gyerekkoromat és életemet azzal töltöttem, hogy a hobbijaimról, az általam kedvelt dolgokról, a szenvedélyeimről álmodoztam: ez mind a futball volt. Arról álmodtam, hogy profi labdarúgó leszek, illetve hogy a szülővárosom klubját erősítem majd, a Real Sociedadot. Álmodtam arról is, hogy a világ legjobb klubjának játékosa leszek. Ezek közül mind valóra vált, szóval elmondhatjuk, hogy Álvaro Odriozola egy igazi álmodozó.”

Hobbik: „Egy van, ami mind fölött áll: a lovaglás. Mindig is szenvedélyem volt, egészen fiatal korom óta. A szüleim engem és a testvéremet is hordták lovagolni. Sok hasonlóság van a versenylovak és a labdarúgók között. Atlétákról beszélünk, akik elkötelezettségi szintje megköveteli, mindig 100 százalékot nyújtsanak. Tetszik az a fajta áldozat, amit a lovak meghoznak, tetszik a nemességük. Mindent beleadnak, ez pedig egy olyan tulajdonság, amit én is mutatok a pályán. Mindent beleadok a zöld gyepen.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK