Zidane: Fantasztikus teljesítményt nyújtottunk

Zinédine Zidane értékelte a sajtó munkatársai előtt a PSG elleni mérkőzést.

Mutatott játék: „Fantasztikus teljesítmény volt ez. Még mindig a fejlődési szakaszban van ez a csapat, és boldognak kell lennünk a mai mérkőzés után, akkor is, ha az eredmény maga csalódást keltő. De ez nem számít. Örömmel tölt el az, amit 80 percig láthattunk. Aláírnám, ha ezentúl minden héten így játszanánk. Az első mérkőzésen felülmúltak bennünket, de ma mi voltunk a jobb csapat. Hibáztunk, amelynek következtében visszajöttek a meccsbe, de ezt el kell fogadnunk.”

„A szurkolóink döntő fontossággal bírnak. Az első perctől az utolsóig mögöttünk álltak. Így kell folytatnunk. Mindannyian csalódottak vagyunk a döntetlen miatt, azok után, hogy a mérkőzés nagy részében ilyen jól teljesítettünk. Fantasztikusan játszottunk, számos helyzetet alakítottunk ki, akár négy vagy öt gólt is szerezhettünk volna. Ezek a kis hibák pedig egyszerűen a labdarúgás részei. Kegyetlen, de szembe kell néznünk vele. Mindarra fogok összpontosítani, amit ma jól csináltunk. Igazán élveztem a játékot, és szerintem mindenki más is így volt ezzel.” 

A csapat fejlődése: „Nagyszerűen dolgozunk, és folyamatosan fejlődünk. Most már a játékosok régi önmagukat idézik, mindössze türelemre volt szükség. Ugyanígy kell játszanunk tovább, csapatként kell fejlődnünk, ez a kulcs. Erről szól a labdarúgás. Vannak nehéz időszakok, amikor össze kell tartani, és nem abbahagyni a munkát, ugyanis csak a kemény munkával lehet túljutni ezeken a nehéz időszakokon.” 

Második hely a csoportban: „Nem számít. Az volt a fontos, hogy továbbjussunk a csoportból, ezt pedig elértük. Nagyszerűek voltunk annak ellenére, hogy már a mérkőzés előtt sikerült biztosítanunk a helyünket a kieséses szakaszban.”

Hazard: „Elképesztő teljesítményt nyújtott. Megrándult a bokája, remélem semmi komoly. Holnap kiderül. Több, mint egy egyszerű rúgás, de ennél többet nem tudok mondani. Már vizsgálják, hogy pontosan mi baja.”

Isco és Marcelo: „Mindketten igazán jók voltak. Isco olyan pozícióban játszott, ahol kicsit változtattunk a felálláson, így a szélek között tudott mozogni. Ezt vártuk tőlük, és mindketten jól is játszottak, ahogyan a csapat egésze is. Ismétlem, nagyszerű előadás volt ez a részünkről.”

Valverde: „Ő is fejlődik, ahogyan mindenki az együttesben, jól teljesít, de nehéz ebben a szerepben a két tizenhatos között a mérkőzés egészében így játszani.”

Mbappé: „Elvégezte a feladatát. Gólt szerzett, egyébként pedig nincs mit mondanom.”

Keylor Navas teljesítménye: „Ő is megtette a magáét, nem vagyok meglepődve. A mi klubunk színeiben is volt néhány emlékezetes mérkőzése. Három vagy négy nagy védése is volt.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK