Valverde létfontosságúvá vált a Real Madrid számára

Az uruguayi Fede Valverde áttörése éppen akkor esett meg, mikor a Real Madrid kollektív teéljesítménye is jelentős javulásnak indult - ez pedig egyáltalán nem véltelen. A hírek szerint ráadásul a klub a napokban új szerződést fog kötni a játékossal, aki 2025-ig fogja elkötelezni magát a királyi gárdánál, kivásárlási ára pedig egészen 750 millió euróig emelkedik.

A Real Madrid utóbbi időkben mutatott formajavulásának hátterében Valverde maga hatalmas szerepet játszott, köszönhetően a testfelépítésének, amellyel voltaképpen tökéletesen betöltötte a hiányosságok miatt keletkezett űrt a csapatban. A fizikuma a legelső és legfontosabb. Az az állóképesség, ami belészorult, alapvető fontosságú ahhoz, hogy mind támadó, mind védekező feladatait ellássa. Első kézből segíti a támadókat, labdavesztésnél pedig rettentő gyorsan hátraér. Ami pedig még fontosabb, nemcsak hátraér, hanem elképesztő ügyességgel csap le a kóbor labdákra, felbecsülhetetlen segítséget nyújtva ezzel Casemirónak, aki mindezidáig kissé egyedül érezhette magát felelősnek a labdaszerzésért a középpályán.

Fede Valverde, Real Madrid

Ezen képességeinek köszönhetően a csapattársaknak több energiája marad, ennek eredményét pedig láthattuk kedden a PSG elleni BL-összecsapáson a Bernabéuban. Amikor Valverdét lecserélték, a játék dinamikája teljesen megváltozott. És most nem kizárólag arra kell gondolni, hogy két gólt kapott a csapat, hiszen ezek véldemi hibákból is származhatnak, hanem azokra a tényezőkre, amelyek a védekezés valódi művészetét jelentik a futball nevű játékban. Valverde a pálya jobb oldalán helyezkedett el ugyanis, és a párizsi alakulat főként az ő oldalán vezette a támadásokat. Aztán Thomas Tuchel átküldte Kylian Mbappét a másik oldalra, hogy ne kelljen annyiszor visszazárnia védekezni – hiszen a Madrid inkább a bal oldalon támadott. Valverde távozásának köszönhetően a bal oldalra átküldött Mbappé, valamint a hozzá csatlakozó Juan Bernat párosa sokkal szabadabban tudott játszani.

Fede Valverde, Real Madrid

Fede ráadásul a széleken való segítsége mellett középen is rengeteg támadást akasztott meg hátrafelé, besegítve ezzel társainak. Időnként már-már úgy tűnt, hogy a madridi játékosnak csápjai vannak: szinte minden olyan labdát képes volt elérni, amely a közelébe került. Úgy gondolom, bebizonyosodott: ahhoz, hogy a Real Madrid jól működjön, Valverde szerepe megkerülhetetlen és létfontosságú. Ráadásul kedden négy középpályás egyikeként lépett pályára, ez pedig gondolkodóba ejtheti Zidane-t, hogy milyen alakzatban küldje fel csapatát az éppen aktuális ellenféllel szemben.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK