Helyzetjelentés: Így teljesít Raúl a Castillával

Raúl a nyár folyamán vette át a Real Madrid második számú csapatát, és túl van első 15 meccsén a Castilla edzőjeként. Nézzük, mit tud felmutatni ezidáig.

A legendás támadó 15 mérkőzés után elmondhatja, hogy fiatal játékosok alkotta csapata meglehetősen vegyes eredményeket szállított az ősz folyamán. Játékosai teljesítményéről a minap így nyilatkozott:

„Nyugodt vagyok, tudom, hogy hol vagyok, tisztában vagyok a folyamattal, aminek részese lehetek. Nem találkoztam még olyan edzővel, akinek nem voltak nehézségei. Teljesen normális, hogy vannak bukkanók, amikor elkezded ezt a pályát.”

Eredmények

Az eddigi 15 mérkőzésből a Castilla mindössze 4-et nyert meg, 6 alkalommal döntetlent játszott, valamint 5 vereséget szenvedett el. A csapat 17 gólt szerzett, 19-es kapott. A hétvégi, Atlético Madrid B elleni vereség egyben azt is jelentette, hogy immár zsinórban 7 mérkőzés óta nyeretlen a Castilla idegenben, tehát Raúl éppen első mini-krízisével néz szembe edzőként.

A remény jelei

Raúl és a Castilla két héttel ezelőtt a bajnoki éllovas Atlético Baleares csapatával mérkőzhetett meg, meglehetősen baljós előjelekkel, hiszen az ifjoncok a megelőző 3 meccsüket elveszítették. Ennek ellenére a Castilla 1 pontot elcsent vendéglátójától, 1-1-es döntetlent kiharcolva. Az azt követő héten hazai pályán egy 2-0-s siker következett a Real Oviedo B ellenében, ezzel hangolódva a végül elveszített derbire.

Fiatalok

A csapat 19 éves átlagéletkorával a Castilla számít a bajnokság legfiatalabb csapatának, ami egyben azt is jelenti, hogy Raúl a harmadosztály legkevesebb tapasztalattal bíró csapatát menedzseli. A védekezésbeli hibák több ízben is sokba kerültek az ex-támadó tanítványainak, de a fiatalok még cska most ízlelgetik, hogy milyen felnőttek ellen játszani.

„Ez az idény a tanulásról szól. A játékosaimnak a lehető legtöbbet kell tanulniuk.” – mondta Raúl korábban.

Sérülések

Raúl keretét több sérülés is sújtotta az idény kezdete óta, sőt már annak kezdete előtt is. A spanyol tréner olyan kulcsjátékosokat veszített el, mint Rodrigo Rodrigues, Cesar Gelabert, Franchu Feullassier, Martin Calderon és Álvaro Fidalgo – ők mindannyian több mérkőzésről maradtak le az idény során. Raúl most egy teljesen egészséges kerettel dolgozik, és azok is egyre inkább visszanyerik erőnlétüket, akik nemrég még csak az edzőteremben dolgozhattak.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK