Újévi csalódások a Real Madridnál

Lassan már tendenciának tekinthető, hogy a Real Madrid álmosan kezdi az új esztendőt a karácsonyi szünetet követően a bajnokságban, különösképpen a Santiago Bernabéu stadionban.

A királyi gárda az elmúlt öt évben mindössze egyszer tudott győzni a naptári év első mérkőzésén. 

2019 januárjában Santiago Solari együttese egy 2-2-es döntetlennel kezdett a Villarreal otthonában, majd pár nappal később a Real Sociedad győzte le a habfehéreket Madridban. 

Két éve ugyancsak egy 2-2-es döntetlen jelentette a nyitányt a Celta Vigo ellen, melyet egy Villarreal elleni hazai vereség követett. 

Az elmúlt évek egyetlen sikere ezen időszakot tekintve 2017 januárjára tehető, amikor Zidane együttese a Sevillát verte 3-0 arányban a kupában, majd a Granadát győzte le 5-0-ra a bajnokságban. 

Rafa Benitez számára éppen 2016 első mérkőzése, a Valencia elleni 2-2-es döntetlen jelentette a búcsút a Real Madridnál, Carlo Ancelotti csapatát pedig ugyancsak a Valencia győzte le egy évvel korábban 2015 első összecsapásán. 

2020-ban a Getafe lesz az első ellenfél, akik hazai pályán fogadják a királyi gárdát. A madridi kiscsapat mindössze egyszer kapott ki az otthonában ebben a szezonban, ezen kívül a mérlegük öt győzelem és három döntetlen a bajnokságban. Zidane játékosainak felkészülten kell érkezniük erre a találkozóra, hiszen a szünet előtti három találkozón ikszeltek az aktuális ellenfelek, nevezetesen a Valencia, a Barcelona, és az Athletic Bilbao ellen. 
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK