A 40 millió eurós Szuperkupa

A 40 millió eurót érő Spanyol Szuperkupa szerdán veszi kezdetét, valószínűleg rengeteg helyi szurkoló jelenlétében, akik elkapkodták a jegyek jelentős részét.

Az Atlético Madrid – Barcelona találkozón már biztosan teltház lesz, de a Valencia Real Madrid elleni párharcára is már csak 10 ezer jegy vár gazdára. Minden résztvevő klub 12 ezer jegyet kapott, ezeknek azonban igen kevés százalékát sikerült csak Spanyolországban értékesíteni, így nagy részük visszakerült eladásra Jeddahba. A Real Madrid 700, a Barcelona 300, az Atlético 50, a Valencia pedig csupán 25 jegyet adott el Európában saját szurkolóinak.

Ami még a közönséget illeti, ezúttal kivételt tesznek Szaúd-Arábiában, hiszen nők és férfiak egyaránt megtekinthetik a találkozókat, ráadásul a hölgyek sem kapnak külön szektort, a lelátó minden része "koedukált" lesz. Ez egy olyan lépés a közel-keleti ország részéről, amely pár hónappal ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, azonban manapság Szaúd-Arábia több tekintetben is igyekszik a háta mögött hagyni a múltat.

A fentieket mi sem bizonyítja jobban, hogy immár a bevásárlóközpontokban és kávézókban sem alakítanak ki külön bejáratokat a két nemnek, két éve pedig már nők is szerezhetnek jogosítványt az országban. Ráadásul most már társaság nélkül, egyedül is elhagyhatják az ország területét, ha utazni szeretnének.

Összességében gazdaságilag – a Valencia tiltakozása ellenére – egészen biztos, hogy sikeres lesz a rendezvény. Amit fontos még megjegyezni, hogy a Spanyol labdarúgú-szövetség összesen hatmillió euróval fogja támogatni a helyi labdarúgás fejlesztését.

Ami pedig a csapatok díjazását illeti, amennyiben a Real Madrid megnyeri a tornát, összesen 11,5 millió eurós összeggel lehet gazdagabb. Maga a szuperkupa 40 millió eurót ér, ennyi az értéke annak, hogy az emberek Szaúd-Arábiában élőben láthatnak olyan csapatokat, mint a Barcelona vagy a Real Madrid.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK