Messi: A párharcunk Ronaldóval örökre emlékezetes marad

Lionel Messi úgy gondolja, hogy a különleges versengés közte és Cristiano Ronaldo között „örökké élni fog” az emberek emlékezetében, annak ellenére, hogy riválisa már a Serie A-ban futballozik.

Miközben Messi a Barcelona vezére, Ronaldo pedig a 2009-től 2018-ig tartó időszakban a Real Madrid alapembere volt, ez a két játékos olyan mértékben dominálta a foci világát, hogy az elmúlt 12 Aranylabda közül csupán egyet nem a páros egyik tagja nyert meg – 2018-ban Luka Modrićnak sikerült megtörnie kettejük uralmát.

Messi és Ronaldo

Messi úgy gondolja, hogy a közte és Ronaldo között kialakult intenzív és hosszantartó rivalizálás kiemelkedő dolog, és a szurkolók nem fogják egyhamar elfelejteni ezt a versengést, annak ellenére sem, hogy a portugál már az Olaszországban játszó Juventus csapatát erősíti. 

„Ez egy olyan párharc volt, amely évekig tartott, és örökre az emberek emlékezetébe vésődött. Egyáltalán nem könnyű ilyen hosszú ideig ilyen magas színvonalon játszani – különösen a Madridnál és a Barcánál, ahol mi játszottunk, és amelyek a legjobb csapatok a világon.” – mondta Messi. 

„Az éveken át tartó versengésünk egy örök emlék marad. Nagyon élveztem ezt a sport szempontú rivalizálást kettőnk között. Azt hiszem a szurkolóknak is tetszett, legyen szó a Madrid vagy a Barça drukkereiről, vagy csak egyszerű focikedvelőkről.”

Messi és Ronaldo

Messi 2019-ben, négy év kihagyás után ismét megnyerte az Aranylabdát, immár a hatodik alkalommal, ezzel pedig megelőzte Ronaldót, aki ötször vehette át ezt a rangos díjat.

Ronaldo spanyol fővárosban töltött ideje alatt Messi 476 meccsen 472 gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve, míg madridi ellenfele 438 meccsen 450 gólig jutott. 

Messi örömmel emlékszik vissza azokra az időkre, amikor Ronaldóval versengett, és bevallása szerint azok a Real Madrid elleni meccsek, amelyeken a portugál is pályára lépett, az átlagnál fontosabbak voltak számára. 

„Amikor Cristiano a Madridnál játszott, a meccsek ellenük mindig különlegesek voltak.” – mondta az argentin válogatott kapitánya. 

„A Real Madrid azért, amit ezek a mérkőzések jelentenek, még különlegesebbé tette őket, de mindez már mögöttünk van, az élet megy tovább.”

Forrás: Goal
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK