Iker Casillas, mint a spanyol szövetség elnöke?

A szurkolók akarata egyértelmű.

Szárnyra kaptak a pletykák, miszerint Iker Casillas indulhat Luis Rubiales ellen a következő választásokon a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elnöki posztjáért, a MARCA olvasói pedig örömmel fogadták a hírt.

A legendás kapus kapitányként győzelemre vezette a spanyol válogatottat a 2008-as és a 2012-es Európa-bajnokságokon, valamint a 2010-es világbajnokságon is.

A MARCA megkérdezte az olvasóit, hogy szerintük jó elnöke lenne-e a szövetségnek a spanyol legenda. Az eredmények azt mutatják, hogy Casillas az olvasók 93 százalékának élvezi a bizalmát, ami mindenképp egy bizalomgerjesztő jel. 

Iker

Arra a kérdésre, hogy hogyan zajlana le egy választás Rubiales és Casillas között, még ennél is egyértelműbb választ kaptunk: „Egy feltételes választáson kit szeretnél kettejük közül győztesként látni?” – hangzott a MARCA kérdése. A szavazáson Casillas a voksok 94 százalékát zsebelte be, míg Rubialesnek mindössze az olvasók 6 százaléka szavazna bizalmat. 

Casillas egyike azon kevés játékosoknak, akiket az emberek attól függetlenül is kedvelnek, hogy melyik csapatnak szurkolnak.  Részben ennek is köszönhető, hogy a Casillas lehetséges elnökjelöltségéről szóló hírek meglehetősen meleg fogadtatásban részesültek.

A szurkolók mellett David Aganzo, a Spanyol Labdarúgók Egyesületének elnöke is úgy gondolja, hogy Casillas jó munkát végezne az RFEF elnökeként. „A Labdarúgók Egyesületének elnökeként tetszik az elképzelés, miszerint a szövetség elnöki posztját futballisták töltik be” – mondta Aganzo a MARCA-nak.

„Már több mint 30 éve ismerem Ikert. Nagyon szereti a futballt, csakúgy, mint Luis Rubiales.”

„Úgy gondolom, hogy demokratikus szempontból is jó, ha egynél több jelölt van az RFEF elnöki posztjára, csakúgy, mint bármelyik más szervezet esetében.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK