Savio: Egyáltalán nem készültünk semmiféle ünnepléssel 2004-ben

A Real Zaragoza egykori játékosa felidézte emlékeit a 2004-es Király-kupa-döntőről, amelyen csapata diadalmaskodott a Real Madrid felett.

A brazil játékos anno a Real Madridban kezdte meg európai karrierjét, később pedig a Zaragozával kétszer is bejutott a Király-kupa döntőjébe.

A Real Madrid ma este újra összecsap a Zaragozával, ezúttal a legjobb tizenhat között.

„Egy Roberto Carlosszal, Figóval, Raúllal és Zidane-nal felálló csapat ellen játszottunk” – mesélte a Radio MARCA-nak az összecsapásról Savio. – „Nem volt egyszerű meccs, és emlékszem, hogy miután megnyertük a döntőt, semmilyen tervünk nem volt, még egy vacsoraasztalt sem foglaltunk. A szurkolóinkat leszámítva senki sem számított a sikerünkre. Amikor vége lett a meccsnek, visszamentünk a hotelbe, és mindenki csinálta tovább a dolgát. Egyáltalán nem készültünk semmiféle ünnepléssel.”

Savio, Real Zaragoza, Real Madrid

Vinícius és Rodrígo, Savio honfitársai minden bizonnyal pályára lépnek majd a Zaragoza ellen, az aragóniaiak egykori játékosa pedig reméli, hogy mindketten sikeresek lesznek.

„A Király-kupa egy nagyon fontos sorozat számukra. Ez egy fiataloknak szóló sorozat, de persze itt is nagy a nyomás” – mondta Savio. – „Vinícius esetében mindig a jó befejezések hiányát emlegetik, de nem mehetünk el szó nélkül a kora mellett, ahogy azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, mennyire fontos játékos ő, és milyen remek személyiség.”

„Rodrygo hatalmas tehetség. Imádom az ilyen típusú játékosokat, akik különlegesek, ez pedig nagyon fontos a Real Madrid számára. Emlékszem, mikor én anno megérkeztem Spanyolországba, Roberto Carlos azt tanácsolta, hogy ne változtassak a stílusomon, maradjak ugyanaz a srác. Ezt tanácsolom Viníciusnak és Rodrygónak is.”

Rajtuk kívül a legújabb reménység Reinier, aki még csak nemrég érkezett meg Madridba, Savio azonban róla is elárult néhány dolgot.

„Ő nem csatár, de remek befejező, és mindig ott kell lennie a támadóharmadban. hatalmas potenciál van benne, remekül olvassa a játékot, és sok gólpasszt is kioszt.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK