Beszámoló: Real Zaragoza – Real Madrid (0-4): Magabiztos győzelem, irány a negyeddöntő!

Varane, Lucas Vázquez, Vinícius Jr. és Benzema góljaival aratott sikert a Real Madrid , így immáron 20 mérkőzés óta veretlen a csapat.

A Király-kupa nyolcaddöntőjében ezúttal kiszakadt a gólzsák. A Zaragoza legyőzésével pedig a Real Madrid bebiztosította helyét a sorozat legjobb nyolc csapata között. A mérkőzés alatt a királyiak végig koncentrált játékot mutattak, folyamatosan fenntartva a nyomást az ellenfélen. Mindössze hat perc kellett az első gól megszületéséhez. Kisszöglet volt a kombináció, Kroos tette le Carvajalnak, majd a spanyol vissza a németnek, aki centerezett. Vinícius átlépte a labdát, Varane pedig a hosszún bevágta a felső sarokba.

A Zaragoza igyekezett visszavágni, a 23. percben pedig majdnem sikerült is az egyenlítés Kagava lövése után, de Areola bravúrral hárította a japán próbálkozását. Az első fél órában a Real Madrid végül sikeresen megduplázta előnyét: Kroos hozta helyzetbe Lucas Vázquezt a kapu közelében, aki nem hezitált: ballal átvette, majd jobbal szépen a hálóba kanyarította a labdát.

A második félidő az elsőhöz hasonlóan folytatódott: a Real Madrid dominált, a Zaragoza pedig mindent megtett a szépítésért. A vendégek tovább veszélyeztettek, James lövése ment a felső léc fölé az 57. percben. Ezután az ellenfélhez beállt az Ález Blanco – Luis Suárez alkotta támadóduó, és a Zaragoza támadójátéka azon nyomban felpörgött. A védelem felerősödött, a támadások pedig egyre veszélyesebbek lettek, de a Madrid állta a sarat, az eredmény pedig maradt 0-2.

Real Madrid, Zaragoza, Lucas Vázquez, Király-kupa

A percek teltek, s végül Vinícius Júnior került helyzetbe a védők szorításában a 72. percben. Jamesszal játszottak össze, a kolumbiai adta a labdát a brazilnak, aki betáncolt a tizenhatoson belülre, és a labdának alábökve helyezte a labdát a hálóba az ellenfél kapusa mellett.

Ezután újra Areola bravúrja kellett az újabb kapott gól nélküli meccshez, a francia hálóőr Suárez lövését védte egy az egy elleni szituációban. Végül Brahim és Benzema is beálltak, és ők hozták össze a Madrid negyedik gólját. A fiatal spanyol nagyszerűen tette be a védelem mögé a labdát Carvajalnak, aki azonnal adta is középre, ahol is Benzema érkezett a kapu előtt, hogy gólra váltsa a kihagyhatatlan ziccert.

A Real Madrid tehát magabiztos játékkal, 4-0-ra győzve jutott túl a másodosztályú Real Zaragozán, bejutva ezzel a Király-kupa negyeddöntőjébe, melynek sorsolását e hét péntekén tartják. Ami pedig talán a legfontosabb: a csapat minden sorozatot figyelembe véve immáron 20 mérkőzés óta nem talált legyőzőre.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK