Barnett: Gareth hisz benne, hogy van jövője a Real Madridnál

Ügynöke szerint a walesi elkötelezett a maradás mellett, és továbbra is fontos tagja a keretnek. Barnett a brit rádiócsatornának, a Talksportnak nyilatkozott.

A 30 éves walesi szélső különös megítélés alá esik ebben a szezonban, hiszen Zidane többször is kihagyta a keretből a szezon folyamán, miután még a nyáron kijelentette, hogy legjobb lenne, ha Bale a legrövidebb úton távozna a csapattól. A Real Madrid idén januárban megpróbálta értékesíteni egykori rekordigazolását, de egyelőre úgy tűnik, nem találták meg a megfelelő klubot neki.

Állítólag a Tottenham a hónap utolsó napján is bekopogtatott Florentino Pérezhez, de Bale volt az, aki megvétózta a transzfert, mondván, nem hajlandó lejjebb adni jelenlegi fizetéséből. A Madrid pedig nem lett volna hajlandó a fizetésének egy részét továbbra is állni, mondjuk egy esetleges kölcsönszerződés esetén.

Mindez arra enged következtetni, hogy Zidane továbbra is a keret fontos tagjaként számol Bale-lel, ahogy ezt már számtalan alkalommal elmondta. Ezt az álláspontját időről időre alátámasztja Barnett, a játékos ügynöke, aki azt állítja, már több körben is egyeztetett a klubbal Bale jövőjéről.

Gareth Bale, golf, Wales, Real Madrid

„Szerintem az embereknek fogalmuk sincs, mi történik” – nyilatkozta Barnett. – „Cikkeket és kommenteket írnak, de közben gőzük sincs a valóságról. A történések nem rajtam múlnak, de Gareth hisz benne, hogy van jövője a Real Madridnál. A családja is nagyon boldog, letelepedtek Madridban, élvezik az életet ott. Szóval teljes mértékben rajta múlik, hogy kiválassza, hol szeretne játszani.”

Bale jelenleg heti 500 ezer eurót keres a spanyol fővárosban, egyértelműen ez az összeg, ami akadályt jelenthet a távozás felmerülésekor. Barnett szerint egyáltalán nem tolonganak az érdeklődők.

„Semmi esély nem volt rá, hogy visszatérjen a Spurshöz. A legtöbb klub számára pénzügyileg nem megengedhető a leigazolása. Persze az embereknek könnyű mondani, hogy »ne foglalkozz a pénzzel, és igazolj máshova«. De Gareth boldog Madridban, ott nőttek fel a gyermekei is. Nekem azt mondták, hogy még mindig jelentős szerepe van a klubnál. Egyedül Gareth, Zidane és az elnök úr tudják, mi történik, ők pedig mind nagyon boldogok a jelenlegi helyzetben.”

Gareth Bale, wife, Real Madrid

A „Wales, Golf, Madrid…” feliratú zászlóval való pózolás Barnett szerint a média hibája.

„Gareth nem olvassa el a kritikákat, a legtöbb sportoló egyáltalán nem olvassa a sajtóban megjelenteket. Madridban sok a rossz újságíró, elfogultak, és arról írnak, amiről épp kedvük van. A MARCA és az AS sem Pulitzer-díjas újságok, a legtöbb írásuk csak kitalált történet. A Real Madrid szurkolói pedig kifütyülték már Zidane-t, Ronaldót és más nagyszerű játékosokat is. Gareth nagyon sokat adott már a klubnak. Mivel nem foglalkozik a sajtóval, interjút is ritkán ad. Ő egy csendes srác, ezért könnyű célpont a sajtónak. Undorító, amit művelnek vele.”

Forrás: Talksport
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK