Merino: A Real kiejtése nagy feladat, de tavaly is nyertünk a Bernabéuban

A Real Madrid a Real Sociedad együttesével mérkőzik meg a Király-kupa negyeddöntőjében. A baszkok játékosa, Mikel Merino csapata esélyeit latolgatta az összecsapás előtt.

A korábban a Newcastle United kötelékében is megforduló középpályás szerint nehéz feladat áll előttük, de magabiztos, hiszen a párharc egy mérkőzésből áll, és tavaly januárban is nyerni tudtak a Santiago Bernabéu stadionban.

„Mindig nehéz a Real ellen játszani, de ők is bizonyára úgy gondolják, hogy kemény ellenfelet kaptak a sorsoláskor” – nyilatkozta Merino a MARCA újságírójának egy rendezvényen. – „Ez egy nagyszerű hét lehet, ha azt az eredményt érjük el, amit szeretnénk.”

„Tudjuk, milyen érzés nyerni a Bernabéuban, hiszen tavaly a bajnokságban győzelmet arattunk a fővárosban. A nagy meccseken rendre jó teljesítményt nyújtunk, így most is megvan a motivációnk” – mondta.

Merino, Real Madrid, Real Sociedad, Copa del Rey

Merino Zidane együttesének erősségeit is méltatta, különösen a hátsó alakzat munkáját emelte ki. „Nagyon jók hátul, szinte áthatolhatatlanok, nagyon kevés lehetőséget engednek az ellenfeleknek, elöl pedig könnyedén szereznek gólokat, hiszen kiváló játékosok alkotják a csapatot.”

„A saját játékunkat kell játszanunk, tudjuk, hogyan lehetünk esélyesek a győzelemre” – tette hozzá.

A baszk gárda legutóbb vereséget szenvedett a kiesőjelölt Leganés ellen, így a játékosok inkább előre tekintenek, nem foglalkoznak a múlttal. „Nagyon érdekes mérkőzés áll előttünk, felkészülünk rá, és a győzelemre hajtunk. A csapat ambiciózus, éhesek vagyunk a sikerre” – zárta gondolatait a spanyol középpályás.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK