Iker Casillas, mint a spanyol szövetség elnöke?

A spanyol legenda indulni fog Luis Rubiales ellen a Spanyol labdarúgó-szövetség elnöki posztjáért.

Iker Casillas, a Real Madrid korábbi legendás kapitánya és kapusa várhatóan indulni fog a Spanyol labdarúgó-szövetség elnöki posztjáért a pozíciót jelenleg betöltő Luis Rubiales ellen. A pletykákat az El Larguero of Cadena Ser és az ESPN is megerősítette. A Casillas elnökjelöltségével kapcsolatos pletykák egy hónappal ezelőtt kaptak szárnyra, és most úgy látszik, hogy volt igazságalapjuk.

A 38 éves hálóőrnek még aktív szerződése van az FC Porto csapatával, nem vonult vissza a labdarúgástól annak ellenére sem, hogy a tavalyi évben szívroham miatt kórházba kellett szállítani. Iker nem lépett pályára 2019 májusa óta.

Iker

Az ESPN cikke szerint Casillas már találkozott a spanyol sportminisztérium illetékes képviselőivel, és közölte velük döntését, miszerint szeretne indulni a következő választáson. A hírek szerint Casillasnak több támogatója is akad, köztük Javier Tebas, a LaLiga jelenlegi elnöke. Az FC Porto játékosa sokkal kedvezőbb helyzetben van, mint potenciális riválisa, Luis Rubiales, akinek 2018-ban kezdődő elnöklése nem szenvedett hiányt botrányokban és vitatott döntésekben azóta, hogy napokkal a világbajnokság kezdete előtt menesztette a válogatott szövetségi kapitányát, Julen Lopoteguit. 

A következő hetekben Iker valószínűleg be fogja jelenteni a visszavonulását, majd a Spanyol labdarúgó-szövetség elnöki posztjáért való elindulását.
 

Forrás: managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK