Zidane nehéz feladata: Marcelo helyzetének kezelése

Ferland Mendy ebben az idényben mutatott kiváló teljesítménye egy áldás a Real Madridnak, de egyben egy átok is Zinédine Zidane számára, akinek így az a nehéz feladat jutott, hogy a francia hátvédnek teret adó klublegenda, Marcelo kényes helyzetét kell menedzselnie.

Zidane egyik dicséretre méltó tulajdonsága az, hogy képes elérni, hogy azok a játékosok is jól érezzék magukat a csapatban, akik egyébként nem jutnak túl sok lehetőséghez, vagy épp rossz formában vannak. 

Ezen játékosok egyike az aktuális idényben nem más, mint Marcelo, aki egyébként mindig hűséges követője volt a francia mesternek, de jelenleg karrierje egyik legrosszabb időszakát éli meg. 

A brazil rossz teljesítménye miatt Zidane-nak meg kellett hoznia azt a nehéz döntést, hogy átadja az első számú balhátvéd szerepét Mendynek, aki egyébként 14 éve az első játékos, akinek sikerült Marcelót huzamosabb ideig a padra szorítani. 

Marcelo eddig minden alkalommal visszanyerte a helyét a kezdőben. Annak ellenére, hogy Fábio Coentrão idejében rendesen megszenvedett,  még a 2014-es Bajnokok Ligája döntőjében is a portugál kezdett helyette, a szezonvégi statisztikái mindig pozitívak voltak. 

Marcelo és Zidane

Santiago Solari edzősködésének idején Sergio Reguilón volt a preferált balhátvéd, de visszatérésekor Zidane visszaadta Marcelónak régi szerepét a kezdőcsapatban. 

Azonban mindez nem mondható el az aktuális idényről, mivel Marcelo a spanyol bajnokság keretein belül a 23 lehetséges mérkőzésből mindössze hét alkalommal léphetett pályára, minden sorozatot figyelembe véve pedig ez a szám 15 a 34-ből.

Köszönhetően megbízható védekezésének, Mendy elé került a rangsorban, még annak ellenére is, hogy a francia az idény során két izomsérülést is szenvedett.

Marcelóval a pályán a Real Madrid 15 mérkőzésen 16 gólt kapott, Mendyvel viszont mindössze 11 a kapott gólok száma 20 mérkőzés alatt. Ez számottevő különbség. 

A Real Madrid Király-kupából való kiesésével Zidane-nak valahogy meg kell oldania azt, hogy Marcelo annak ellenére is boldog maradjon, hogy francia társa elé került a rangsorban. 

Mendynek négy sárga lap szerepel a neve mellett úgy, hogy mindössze két mérkőzés van hátra az El Clásicóig, így van ok azt feltételezni, hogy a francia védő összeszed még egy sárgát a Celta Vigo ellen azért, hogy biztosan pályára léphessen a Barcelona ellen. (Ez egyébként úgy is elérhető, hogy ha nem kap sárga lapot, de a Levante ellen pihentetik – a szerk. kieg.)

Így valószínűvé válik, hogy Marcelo lehetőséget kap a bizonyításra a Levante ellen, de az eddigi idényektől eltérően most egy emberfeletti teljesítményre lenne szükség tőle ahhoz, hogy Zidane hosszútávon a kezdőben tartsa.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK