Rodrygo fiatal korát meghazudtoló érettsége

Várakozásokon felül teljesít első madridi idényében az ifjú titán, a brazil Rodrygo, aki mostanában ugyan többször is kimaradt a meccskeretből, mégis több mint elégedett lehet azzal a kezdéssel, amit a világ legnagyobb klubjában produkált.

Volt egy időszak 2019 októbere és novembere körül, amikor Rodrygo volt a legfényesebben ragyogó csillag a Real Madridnál. A 18 éves támadó esélyt kapott Zinédine Zidane-tól egy olyan időszakban, amikor nem nagyon ment a csapat szekere, ő pedig egyből válaszolt a hívásra.

A fiatal brazil segített a habfehér gárdának az isztambuli megmérettetésen, mielőtt lángra lobbantotta volna a Santiago Bernabéut egy tökéletes mesterhármassal a Galatasaray ellen. Ezzel ő lett a második legfiatalabb játékos Raúl González mögött, aki képes volt mesterhármast szerezni a Bajnokok Ligájában.

Annak ellenére, hogy a csapatban betöltött szerepe azóta kevésbé hangsúlyos, Rodrygo továbbra is nyugodt és fókuszált maradt, mert tudja, hogy egy karrier a Real Madridban sokkal inkább hasonlít egy maratonhoz, nem pedig sprintfutáshoz.

Több, mint elégedett lehet az első madridi idényével, mely során 18 alkalommal léphetett pályára az első csapat tagjaként. Ezeken a mérkőzéseken Rodrygo hét alkalommal talált a kapuba, ezzel pedig a keret második legsikeresebb játékosa, nála több gólt csak Karim Benzema tudott szerezni.

Februárban viszont csupán 14 perc jutott neki, a Real Sociedad elleni, 4-3-as vereséggel végződő kupamérkőzés alkalmával, amikor szintén sikerült betalálnia az ellenfél kapujába. A többi sorozatban még a keretből is teljesen kimaradt.

Ennek ellenére Rodrygo soha nem emelte panaszra a hangját. Tisztában van a csapatban betöltött szerepével, és bízik benne, hogy Zidane helyes döntéseket hoz a jövőjére nézve.

A pályán töltött percei alatt Rodrygo bizonyította, hogy számára a legkényelmesebb pozíció a jobbszélső posztja, és Eden Hazard bal oldalra való visszatérésével pedig továbbra is igényt tarthat erre a posztra, a belga egészségi állapotától függetlenül.

Vinícius az elmúlt meccseken bizonyította rátermettségét, de Hazard visszatérésével valószínűleg jobban ki lesz rekesztve a csapatból.

Bármi is történjék az idény végéig, Rodrygo nyugodt, boldog, jó emberekkel van körülvéve, beilleszkedett az új környezetébe, és tudja, hogy Zidane megbízik benne.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK