Marcelóval sokkal több gólt kap a csapat, mint nélküle

A rendelkezésre álló statisztikai adatok szerint Marcelóval a Real támadójátéka hatékonyabb, azonban kétszer annyi gólt kap a csapat vele, mint nélküle.

Zinédine Zidane eltökélt szándéka, hogy segítsen néhány játékosnak visszaszerezni korábbi formáját. A türelem rózsát terem, tartja a mondás. Luka Modrić és Isco esetében pontosan ezt figyelhetjük meg: míg az előző idényben többször csalódást keltő produkcióval rukkoltak elő, a mostani kiírásban visszanyerték jó formájukat. Azonban vannak nehezebb esetek is, ilyen például Gareth Bale, aki az előző két bajnokin kezdő volt, és szinte észre sem lehetett venni a pályán. Mindeközben Marcelo pozitív dolgokat mutatott támadásban a Celta Vigo ellen, azonban a saját kapuja előtt már akadtak problémák.

Marcelo aktuális szezonja számokban

A bohém brazil hátvéd 8 bajnokin szerepelt ebben az idényben, ez nyilvánvaló jele annak, hogy Ferland Mendy mögé került a rangsorban, ami a védelem bal oldalát illeti. Ebből a nyolc összecsapásból mindössze egyet sikerült lehozni kapott gól nélkül, a Leganés elleni 5-0-s siker alkalmával maradt érintetlen a madridi kapu. A maradék hét találkozón 9 találatot jegyeztek az ellenfelek, ami több, mint a fele az idei 16 kapott gólnak.

A statisztikák ellenére Zidane továbbra is támogatja a rutinos játékost. „Jól védekezett. A statisztikai mutatókat hozzátok fel ellene, de mi minden pályára lépő játékosnak örülünk, és mindegyikükért küzdeni fogunk. Még hosszú út áll előttünk”így a francia mester a Celta Vigo elleni döntetlen után.

Marcelo

Ez lehet, hogy így van, viszont minden héttel egyre közelebb a szezon vége: már 24 mérkőzést lejátszottak a 38-ból, tehát a bajnoki idénynek már több, mint kétharmada a hátunk mögött van, és a Real előnye mindössze egyetlen pont a Barcelona előtt. Habár ez a különbség nagyobb is lehetne, ha a blancók nem buknak pontokat hazai pályán a Valladolid (1-1) és a Celta (2-2) ellen. Mindkét csapat az utolsó pillanatokban egyenlített ki.

A habfehér gárda már kiesett a Király-kupából, miután 4-3-ra kikapott a Real Sociedadtól (Marcelo itt is kezdő volt), így ha Zidane továbbra is lehetőséget szeretne adni a brazilnak, akkor a bajnokság eme létfontosságú szakaszában lesz rá lehetősége.

A madridi gólarány Marcelóval

Amennyiben Zidane Marcelót nevezi a kezdőbe, számolnia kell a már említett statisztikákkal, amik nem a brazil mellett szólnak. Minden sorozatot figyelembe véve 1256 percet töltött a pályán, ezalatt a csapat 36 gólt szerzett és 17 alkalommal kapitulált. Nélküle 1924 játékperc pörgött le eddig, 37 lőtt és 13 kapott góllal.

Ha ezeket a számokat átlagoljuk, akkor a következő eredményeket kapjuk: ha Marcelo pályán van, a csapat 35 percenként szerez gólt, az ellenfelek pedig 74 percenként találnak be; nélküle pedig átlagosan 52 perc telik el két találat között, de a kapusoknak csak 148 percenként kell a hálóba nyúlniuk.

Ezekből az adatokból arra következtethetünk, hogy bár Marcelóval a madridi alakulat támadójátéka javul, a kapott gólok aránya is a kétszeresére ugrik. Statisztikailag tehát a brazil válogatott játékos szerepeltetése nem jár előnnyel. Mindezek ellenére úgy tűnik, Zidane bizalma töretlen az irányába, és a veterán játékosnak továbbra is helye lesz Madridban, bármi legyen is az ára.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK