Az ok, amiért Ødegaard a Real Madridot, nem pedig a Barcelonát választotta

Kent Karlsen, Ødegaard jelenlegi játékosügynöke és korábbi norvég futballista nyilatkozott egy spanyol rádióműsorban. Beszélt többek között arról is, hogy Martin miért választotta a Real Madridot a Barcelona egyesülete helyett.

Ødegaard 2015-ben hagyta el a Strømsgodset IF csapatát és csatlakozott a blancók egyesületéhez. Az aktuális idényben végre úgy tűnik, hogy kölcsönben szerepelve meg is tudja mutatni a benne rejlő potenciált a Real Sociedad egyesületében. Az alábbi interjúból kiderül, hogy a 21 éves norvég futballista sorsa alakulhatott volna másképpen is, ha nem a királyi gárdát választja annak idején.

Kent Karlsen így nyilatkozott a Cadena SER munkatársainak: „A Barcelona meghívott minket a La Masiába. Beszéltünk Zubizarettával is, aki invitált minket egy találkozóra a Camp Nouban. Azt hiszem a Barcelona Ajax elleni mérkőzéséről volt szó, ami egy nagyon különleges este volt.”

„A Barcelona egy hatalmas klub, de Martin és az édesapja rengeteg dolgot vett számításba, mielőtt meghozták volna a végső döntésüket. Rengeteg egyesületet meglátogattak, és így a végén egy másik mellett tették le a voksukat.”

Ødegaard és Zidane

A katalánok két idényben is kizárásra kerültek az átigazolási piacról, így Ødegaard esetleges érkezése éppen a kivetett szankció közben meghiúsult.

„A kizárás éppen akkor sújtotta a Barcelonát, amikor teljes erővel Ødegaard megszerzésén munkálkodtak. Ha elfogadtuk volna az ajánlatukat, akkor ügyfelemnek még egy évig Norvégiában kellett volna maradnia, hiszen az egyesület nem igazolhatott senkit 2015-ben.”

Végül is a fiatal norvég hárommillió euróért cserébe írt alá a blancókhoz, amely összeg opcionálisan akár 9 millió euróra is nőhetett volna.

„A végén a Real Madrid a teljes díjat felajánlotta. Egy kidolgozott tervük volt Ødegaard részére. Az első csapattal edzett, ami egy megfelelő megoldás volt. Zidane sokszor számított rá, és az egész klub egy nagyszerű projektet mutatott be a számunkra. A végén Martin a belső érzéseire hallgatott.”

Ødegaard és Messi

Ødegaard fiatal játékosként bálványként tekintett Lionel Messire, így folyton az ő stílusát próbálta utánozni.

„Természetesen szeretett volna Messivel játszani. Ő volt az, akire kölyökként felnézett. Megpróbálta utánozni a passzait, a cseleit és azt, ahogyan a pályán játszott. Azt nem mondhatom, hogy álmodozott volna arról, hogy vele együtt játszhasson, hiszen ezt nem tudom pontosan.”

„Egyértelmű, hogy egyetlen futballistát sem lehet Messihez hasonlítani. Ő a legjobb. Szóval, ha látjátok Martint játszani, akkor azt láthatjátok, amit megpróbált megtanulni és átvenni Messitől.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK