69 percenként egy gól: Mariano kispadoztatásának rejtélye

Mariano Díaz az első labdaérintése után rögtön gólt tudott szerezni a Barcelona elleni, ezzel pedig feltette azt a bizonyos pontot az i-re a királyi gárda vasárnap esti mérkőzésén. Mindehhez 52 másodperc elég volt számára a Clásicón, ám nem csak ez az egy bravúr okozhat fejtörést a francia menedzser számára, a mellőzött támadó játékperceinek újragondolását illetően.

A volt lyoni csatárnak nem csak a vasárnap esti találkozón jutott csupán 52 másodperc a pályán, de a spanyol bajnokság jelenleg futó szezonjában is ez volt az első lehetősége a bizonyításra. Mindezek ellenére Mariano számos vonzó európai gárda ajánlatát utasította vissza az előző évben azért, hogy bizonyíthassa elhivatottságát hőn szeretett egyesülete iránt.

Mariano Lyonban

Mariano góléhségének nem csak az El Clásicón, hanem Zidane regnálása alatt több alkalommal is szemtanúi lehettünk. Statisztikai szempontból a francia szakember edzőségének mindkét időszakában Díaz volt a leghatékonyabb támadó a csapatban. 

Zidane irányítása alatt a dominikai támadó rendelkezik a legjobb gól/perc aránnyal a blancóknál. Nyolc találatot szerzett 551 perc alatt, ami azt jelenti, hogy a csatár minden 69. percben betalált. A francia menedzser első időszakában 303 perc alatt 5 alkalommal tudott gólt szerezni, míg a második időszakában 3 gól megszerzéséhez 248 percre volt szüksége.

Mariano és Benzema

Összehasonlításképpen, ugyanebben a periódusban Gareth Bale 1633 percet töltött a pályán, akinek a neve mellé csak 4 találatot írhatunk fel. Ez a szám eggyel több, mint Marianóé. Mindez azt jelenti, hogy a walesi minden 408. percben veszi be az ellenfelek kapuját.

Talán éppen az El Clásicón nyújtott teljesítménye hozhatja el a várva várt áttörést Mariano számára. Az előbb említett statisztikai adatok pedig csak még jobban alátámaszthatják azt, hogy miért is érdemelne több lehetőséget a támadó egyes csapattársaihoz képest.

A legjobb gól/perc arányok Zidane irányítása alatt:

  1. Mariano 8 gól(68.9 percenként)
  2. Cristiano 112 gól (88.7 percenként)
  3. Morata 20 gól (93.7 percenként)
  4. Rodrygo 7 gól (144.1 percenként)
  5. Bale 44 gól (162.8 percenként)
  6. Benzema 69 gól (167 percenként)
  7. Jese 4 gól (168.8 percenként)
  8. Borja Mayoral 7 gól (172.7 percenként)
  9. Vinicius 4 gól (348.5 percenként)
  10. Jovic 2 gól (385.5 percenként)
Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK