Drenthe: A Real Madrid és az éjszakai élet szerelmese

Royston Drenthe önt tiszta vizet a pohárba, és mesél madridi pályafutásáról, valamint az azt megelőző és követő évekről. A cikkben szó lesz Mourinhóról, az éjszakai életről, valamint a holland bajnokságról is.

A Real Madrid előtti élete
A bohém természetű Drenthe 20 éves korában érkezett meg a királyi gárdához, sajátos stílusa pedig felkészületlenül érte a Santiago Bernabéu közönségét.

„Még csak 3 éves voltam, amikor édesapámat megölték. Az utcán gyilkolták meg. Édesanyám sokáig rejtegette ezt előlem, hogy megóvhasson.”

„Rotterdam utcáin nőttem fel, és ott bizony keménynek kell lenned. Már fiatalon férfivá kellett válnom.”

A Barcelona visszautasítása a Real Madrid kedvéért
2007-ben az U21-es Európa bajnokság után csak úgy özönlöttek az ajánlatok a holland labdarúgóért, de ő csakis a királyi gárdát szerette volna választani.

„16 egyesület is érdeklődött irántam. Beszéltem Joan Laportával, a Barcelona elnökével, valamint Pedja Mijatoviccsal, a blancók sportigazgatójával is.”

„Tulajdonképpen az összes együttes ugyanazokat a feltételeket ajánlotta, de rögtön döntésre jutottam, amint megtudtam, hogy a Real Madrid is érdeklődik irántam.”

Drenthe

A királyi gárdánál töltött időszak: a futball
Drenthe madridi pályafutását két részre kell bontanunk. Egyfelől beszélhetünk a labdarúgásról, melynek szakmai elvárásaihoz nem tudott felnőni.

„Rögtön otthon éreztem magam. Kedvesen fogadtak, Guti különösen jó volt hozzám. Ő egy legenda Madridban.”

„Négyszer kiáltottam oda neki zsinórban, mert egyszerűen nem figyelt rám. Saviola, Saviola, Saviola, Saviola! Ez mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken előfordult. Megállt és hozzám vágta a labdát. Azt mondta, hogy túl sokszor kértem el tőle.”

„A problémák akkor kezdődtek, amikor megérkezett José Mourinho. Miatta távoztam a Real Madridtól. Az átigazolási időszak utolsó napján csak annyit mondott, hogy távoznom kell. Kevesebb, mint 24 órám volt arra, hogy találjak magamnak egy új csapatot.”

„A sportrészleg úgy döntött, hogy Marcelónak kell játszania. Semmi okuk nem volt rá, hogy kitegyenek a gárdából. Jorge Valdano talán jobban bízott Marcelóban.”

„A Real Madrid a történelem legjobb egyesülete, és én játszhattam ott. Ezt már senki sem veheti el tőlem. Rengeteg nagyszerű futballista neve merült már fel a klubbal kapcsolatban, de ők nem léphettek pályára.”

Drenthe a Real Madridban

A királyi gárdánál töltött időszak: az éjszakai élet
A Real Madrid öltözőjében akadtak páran, akik az éjszakai élet szerelmesei voltak, így a 20 éves Drenthének sem volt könnyű elkerülni az efféle élvezeteket.

Madrid gyönyörű város. Rengeteg ott az étterem, gyakoriak a bulik, és persze sok csinos lány van arrafelé. Te pedig fiatal vagy, ráadásul a Real Madridban futballozol. Kísértések hada vár arra, hogy kipróbáld őket.”

„Egyszer kaszinóba mentünk az egyik barátommal, és csatlakozott hozzánk két gyönyörű lány is. Az egész azzal végződött, hogy négyen felmentünk egy hotelbe, és elég jó este kerekedett belőle. A probléma csak ezután következett: 1000 eurót akartak elkérni tőlünk fejenként. Meg sem fordult a fejemben az, hogy majd fizetnünk kell.”

„Rögtön jóban lettünk, ahogyan Robinho megérkezett a gárdához. Néha jártam is nála, az alagsorát egy mini éjszakai klubbá alakította át.”

„Igen eljártam szórakozni. De nem minden este, ahogyan azt sokan állítják. Egy kicsit talán túl sokszor is vetettem bele magam az éjszakai életbe. Elmentünk a Buddhába, és remekül éreztük magunkat.”

Drenthe és Robinho

A Madrid utáni karrierje
A Hercules csak egyike azoknak az egyesületeknek, ahol Drenthe megfordult, miután távozott a királyi gárdától.

„A Herculesnél egyszer csak nem fizettek ki minket, így én meg nem jártam az edzésekre. Aztán Mourinho felhívott, és a telefonban iszonyatosan leszidott. Azt mondta, hogy mint a Real Madrid volt labdarúgója, ezt nem tehetem meg. De akkor is, megnézhetnétek őt, hogy milyen lenne, ha nem fizetnék ki!”

„A Hercules kiesése a vezetőség nyakába volt varrható. Kirúgták Esteban Vigót, aki egy nagyszerű edző volt. Aztán jött Miroslav Đukić, aki csak azzal törődött, hogy felüléseket tanítson nekünk. A fickó komolyan azt hitte, hogy még játékos.”

„Pályára képtem Angliában, Oroszországban és Törökországban is. Aztán problémák merültek fel az ügynökömmel kapcsolatban, amik nem csak szakmai jellegűek voltak. Sok mindenből nem részesültem, és egyszer csak minden elkezdett elromlani.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK