Toni Kroos: A játékosok fizetésének csökkentése egy cél nélküli adományozás

A Real Madrid középpályása adott magyarázatot arra, hogy miért nem tartja jó ötletnek a játékosok fizetésének csökkentését a kialakult krízishelyzetben. A cikkből kiderül a La Liga elnökének, Javier Tebasnak az álláspontja is az üggyel kapcsolatban.

Toni Kroos kijelentette, hogy annak ellenére sem támogatja a labdarúgók fizetésének csökkentését, hogy a futballvilágának komoly pénzügyi válsággal kell megküzdenie a koronavírus járvány miatt.

„A játékosok fizetésének megkurtítása egy cél nélküli adományozás lenne, amellyel leginkább a klubok járnának jól.” – mondta el a középpályás egy német podcast műsorban. Hangsúlyozta továbbá azt is, hogy a Real Madridnak jelenleg nincsenek pénzügyi gondjai.

Kroos véleménye szerint a futballisták fizetésének csökkentése több pénzt hagyna az együttesek zsebében, de a járvány által leginkább sújtott emberek számára nem nyújtana segítséget. Ezzel szemben, ha a labdarúgók fizetésük teljes összegét kapnák meg, akkor lehetőségük adódna azt értékes társadalmi törekvések támogatására felhasználni azt.

„Annak a pártján állok, hogy mindenki annyi bevételt kapjon meg, amennyi neki jár. Ezt pedig később valamennyien felajánlhatják nemes célokra. Mindenkit arra kérnek meg, hogy segítsen ott, ahol szükség van rá. Rengeteg helyen van most erre szükség.” – tette hozzá a német válogatott klasszis.

Ennek ellenére Kroos jogosnak tartja a globális futballiparral kapcsolatban felmerülő aggodalmakat, valamint elismerte azt is, hogy a járvány káros pénzügyi hatásokat idéz majd elő.

Kroos

„Számos egyesület elesik a tervezett bevételétől. Mindez attól is függ, hogy mennyi ideig fognak szünetelni a versenysorozatok. Ha például májusban minden visszatér a régi kerékvágásba, akkor biztosan találunk majd megoldásokat.”

„Ha télig meg kell állítani mindent, akkor el tudom képzelni, hogy néhány együttes nem fog tudni tovább működni. Ez megváltoztathatja a jelenlegi futballt, amit most ismerünk.”

A Real Madrid hatalmas bevétellel rendelkezik
Kroos megerősítette, hogy jelen pillanatban a klubnak nem okoz nehézséget a játékosok kifizetése, hiszen a Real Madrid hatalmas bevétellel rendelkezik.

Jelen pillanatban az egyesület még nem küldte kényszerszabadságra a futballistákat – követve az ERTE-ként ismert sémát – melyet számos spanyol klubnak már meg kellett lépnie. De ahogyan arról az AS beszámolt, a királyi gárda áldását adná arra a közös megegyezésen alapuló döntésre, mely a labdarúgók fizetésének csökkentésére irányulna. Erről a La Liga, valamint a spanyol szövetség vezetősége fog majd ítéletet hozni.

A La liga elnöke szerint minden együttes meg fogja nyirbálni a béreket
Javier Tebas kedden beszélgetett a külföldi sajtó munkatársaival, és az ügy kapcsán azt mondta, hogy az elkövetkezendő napokban minden egyesület csökkenteni fogja a fizetéseket.

Javier Tebas

„Egy példanélküli, megjósolhatatlan kimenetelű krízishelyzetben vagyunk, ami hatalmas hatással lesz a világra. Mindnyájan vesztünk pénzt, így normálisnak tartom azt is, hogy a labdarúgók is kevesebbet keressenek. Spanyolországban még nem tudtunk egyezségre jutni a szövetséggel.”

„Jelenleg nyolc csapat is fizetés nélküli szabadságra küldte a játékosait. Az elkövetkezendő napokban kivétel nélkül minden klub csökkenteni fogja a fizetéseket vagy az ERTE sémáját követve, vagy a futballistákkal kötött egyéni megállapodások segítségével. A spanyol labdarúgás nem szándékozik állami támogatáshoz folyamodni, gazdaságilag függetlennek kell maradnunk.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK