Zidane-nak 12-vel több játékosa van a szükségesnél

Zidane-nak nem csak arról kell döntenie, hogy kire van szüksége, hanem arról is, hogy kit hagy ki a projektjéből. Jelenleg 37 játékosnak van aktív szerződése a klubbal.

Az idény kimenetelével kapcsolatos bizonytalanságoknak köszönhetően a Real Madridnak ki kell fejlesztenie egy stratégiát a maradó és távozó játékosokra vonatkozóan. Jelenleg 37 játékos tartozik a klub kötelékébe, akik közül 26 az első csapatban játszik, további 11 pedig kölcsönben van. Egy adott ponton Zidane-nak muszáj lesz lejjebb faragnia ezt a számot, mivel a jelenlegi állás szerint a játékosok száma 12-vel haladja meg a 25-ös kvótát. 

Zizou a karantén elrendelése óta otthonról dolgozik. Otthonában videókat tanulmányoz olyan rivális csapatokról, amelyekkel össze kell csapnia a Real Madridnak (mint pl. a Manchester City), emellett pedig a kölcsönben levő játékosok teljesítményét is megvizsgálja. Az edző folyamatosan konzultál a klubbal, mert június vége előtt döntéseket kell hozni velük kapcsolatban. 

Zidane

Nyáron visszatérő kölcsönjátékosok
Martin Ødegaard
és Achraf Hakimi remekül teljesítettek a Real Sociedadban és a Borussia Dortmundban töltött idejük alatt, de visszatérésük azt jelentené, hogy valaki másnak távoznia kellene. Achraf jobbhátvédként kezdte, de bevethető a másik oldalon is, ahol már ott van Marcelo, Ferland Mendy és a jelenleg Sevillában kölcsönben szereplő Sergio Reguilón

Néhány játékos egészen biztos, hogy a távozók között találja majd magát, ilyen például Borja Mayoral. Aztán vannak, akiknek a következő idényt kölcsönben kell tölteniük – ilyen lehet Kubo, Óscar Rodríguez, és a nemrég érkezett Reinier. Vannak nagyon ígéretes játékosok is, akik már beilleszkedtek az első csapatba, és nem mennek sehova a nyáron: Vinícius és Rodrygo

Érzékeny helyzetben levő játékosok
A keret kialakításakor Zidane-nak bele kell férnie egy előre megszabott büdzsébe, ez pedig két olyan játékost is érint, akik a klub legjobban kereső focistái között vannak: Gareth Bale és James. Az edzőnek el kell döntenie, hogy kettejük közül ki illik jobban a terveibe. Emellett vannak olyan játékosok is, akiknek 2021-ben lejár a szerződésük (Lucas Vázquez és Luka Modrić). 

Dani Ceballos és Jesús Vallejo számára kicsi a valószínűsége annak, hogy visszatérjenek kölcsönből. Mindketten szerettek volna tapasztalatszerzés céljából kölcsönbe távozni, hogy nagyobb eséllyel utazhassanak a 2020-as Európa-bajnokságra – vagy Vallejo esetében az olimpiai játékokra – mindkét eseményt 2021-re halasztották. 

James

Jović és Mariano helyzete
Zidane-nak olyan szituációkkal is meg kell küzdenie, amelyeket nem láthatott előre. A támadóharmadban kialakult helyzet pontosan ilyen. Jović nem tudott felnőni az elvárásokhoz, és a döntése, hogy hazautazott Szerbiába, miközben az egész csapatnak karanténban kellett volna lennie, nem segített a helyzetén. Zidane tudja, hogy nagyon sokat kell dolgoznia vele. 

Mariano nem része az edző terveinek, de a dominikai mindenképp maradni szeretne. A klubnál remélik, hogy érkezik érte megfelelő ajánlat a nyáron, de hogy a játékos ezt elfogadja-e vagy sem, az már egy egészen más kérdés. 

Kölcsönből visszatérő korosztályos játékosok
A 37 játékos mellett, akik az első keretben szerepelnek, vannak saját nevelésű fiatalok is, akik közül néhányan a spanyol másodosztályban szerepelnek kölcsönjátékosként. Ilyenek Jorge de Frutos, aki a Rayo Valeccano csapatában játszik (a Valladolidban töltött ideje nem volt túl gyümöcslöző), Manu Hernando középső védő a Racing de Santander csapatában (Luca Zidane-nal osztozik az öltözőn) és Alberto Soro (Zaragoza). Vannak más játékosok is, akiknek esélyük van a visszatérésre, mint például Álvaro Tejero, aki szép teljesítményt tett le az asztalra az Eibar együttesében. 

Egy biztos, ez a szituáció sok fejtörést fog okozni a Real Madridnak, ha egyszer véget ér a koronavírus járvány. 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK