A Real Madrid a jövőben is számol Jovićcsal

Minden jel arra vall, hogy a pletykák és történések ellenére a 22 éves szerb játékos a következő idényt is a madridi alakulatnál tölti majd.

Miután a spanyol kijárási tilalom során visszautazott Belgrádba, amellett, hogy minden irányból támadások érték, még Szerbia kormánya is büntetést szabott ki rá. A Real Madrid nem beszél szívesen a történtekről, azonban annyit elmondtak, hogy a játékos továbbra is része a terveiknek. „Luka a legideálisabb korban van ahhoz, hogy tovább tudjon fejlődni, mint focista és mint ember. 2025-ig írt alá, és a jövőben is számolunk vele. Semmit sem tett a csapat tudta nélkül, és a szerb rendőrség is értesítve volt az érkezéséről. Az első év mindig döcögős az új nyelvre, országra és kultúrára való átállás miatt, de tisztában vagyunk a benne rejlő lehetőségekkel, amikben senki sem kételkedik."

2019. július 2-án a Real Madrid 60 millió euróért szerződtette Jovićot, ami most a teljesítménye tükrében kétségtelenül soknak érződik. Mindösszesen két gólt termelt az idény során, egyet a Leganés, és egyet az Osasuna ellen, de ehhez hozzátartozik, hogy a lehetséges 3,360 percből, csupán 766 percet volt pályán. Összesen 1 meccsen volt végig a pályán, még szeptemberben, a Granada ellen. Az értéke jócskán megcsappant, viszont a madridiak hite a játékosban látszólag változatlan. „Számos olyan játékos volt, akik 21-22 évesen látszólag elvesztek, majd 25 éves korukra világklasszis játékossá váltak. Csak idő kell neki.” Senki sem felejtheti el Jović 2018-19-es idényét a Frankfurttal, amikor 48 mérkőzésen 27 gólt szerzett. „Ez nem a szerencse műve volt.”

jovic200413

Ugyan egyre többször boronálják össze Erling Hålandot és a Real Madridot, ez idén nyáron vélhetően még nem lesz hatással Jovićra, mivel a norvég ára vélhetően csak a januári átigazolási időszakra válhat reálissá. A 75 millió eurós kivásárlási ára ekkor fog életbe lépni. (A németek szerint ráadásul csak 2022-ben.) Ezen persze még Mariano sorsa változtathat, azonban jelenleg nem tervez a Real Madrid új csatárt igazolni.

Jović továbbra is Belgrádban marad. Személyi edzőjével napi szinten edz, miközben várja a híreket Madridból, hogy mikor ér véget a karantén, és mehet ismét edzésre. Jović továbbra is nyugodt, és megpróbál majd élni a blancók által nyújtott második eséllyel.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK