Bojan Kustic: Jović győztessé szeretne válni Madridban

Bojan Kustic, Luka Jović személyi edzője osztott meg információkat a szerb támadó mindennapjairól. Az interjúban többek között szó lesz Jović fizikai és mentális állapotáról, valamint a játékos madridi terveiről is.

Bojan Custic az év kezdete óta tagja már a szerb támadó személyi edző csapatának. A feladata, hogy a karanténban Jović mindennap elvégezze azokat a feladatokat, amik a Real Madrid együttesében is várnának rá. A személyi edző és a játékos videochat formájában kommunikál egymással, így az egymás közti távolság sem okozhat problémát.

Mióta dolgozol együtt Luka Jovićcsal?
2 hónapja.

Mire összpontosítottatok régebben az edzés során?
Elsősorban az erősítő feladatokra, nyújtásra, illetve arra, hogy csökkentsük a regenerálódásra szükséges időt az egyes megerőltetőbb gyakorlatok után.

Most mi a helyzet ezzel, a karantén ideje alatt?
Luka három órát edz otthon minden egyes nap. Reggelente egy órát, majd délután sor kerül egy magas intenzitású, jóval megerőltetőbb tréningre is, amely két órát vesz igénybe.

Biztosítasz számára szabadnapot?
Nincs ilyenről szó, hiszen minden nap végez regeneráló gyakorlatokat. Nincs olyan nap, amikor ne lenne teendője.

Fel volt készülve eléggé erre az elzártságra?
Van otthon egy futópadja, egy szobabiciklije, illetve számos más edzőfelszerelés. Ezek közül mindegyiket felhasználjuk a tréningek során. Olyan gyakorlatokkal dolgozunk, amelyek kifejezetten futballistáknak vannak kitalálva. Ezek olyan feladatokat, amik segítik a labdarúgók mozgását a pályán. Minden 14. nap megvizsgáljuk az addigi teljesítményét, majd kielemezzük, hogy az állóképessége mennyire volt elfogadható.

Jović edzés közben

Milyen fizikai állapotban van Luka?
Kitűnő formában van, minden szempontból egészségesnek érzi magát.

Előfordulhat az, hogy egy játékos csúcsformába kerüljön egy ilyen szituációban?
Az elérhető, hogy fenntartsák a fizikai felkészültségüket, de nagyon hiányolják a csoportos edzéseket. Azokat a pillanatokat, amikor csapattársaikkal lehetnek, illetve amikor labdás edzéseket végezhetnek.

Milyen nehéz motiválni egy futballistát olyankor, amikor nem tudja, hogy mikor fognak újra elindulni a versenysorozatok?
Ha egy profival dolgozol együtt, akkor ez nem jelent problémát. Luka teljes mértékben az edzéstervre összpontosít, függetlenül attól, hogy már nagyon szeretne újra munkába állni a csapattársai oldalán.

Irányítod az étkezési szokásait is?
Igen, felvázoltunk egy tervet azzal kapcsolatban, hogy mit fogyaszthat, és mit nem. Ez számára nem tartogatott semmilyen újdonságot.

Miből áll ez a diéta?
Három főétkezést, illetve két alkalmat, amikor ezek között elfogyaszthat valamilyen gyümölcsöt. Általánosságban elmondható az, hogy a program folyamán nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt kell ennie.

Valdebebashoz hasonlóan itt is mindennap van súlymérés?
Igen, minden reggel. Emellett megmérjük a lábát, a karját és a mellkasát is.

Hogy áll most kilogrammok terén?
Nagyon jól néz ki. Azt mondanám, hogy egy keveset fogyott a koronavírus járvány kirobbanása óta.

Luka Jović

Kapcsolatban állsz a Real Madrid specialistáival?
Nem, jelenleg nincs közöttünk kapcsolat.

Luka beilleszkedése a spanyol futballvilágába egyelőre nem volt zökkenőmentes. A munkád során foglalkozol pszichológiai tényezőkkel is?
Nagyon sok csapattársa beszél vele, illetve folyamatosan próbálnak neki segíteni. Remekül van. Felszínre fogja hozni a benne rejlő potenciált, csak időre van szüksége.

Mit mondott neked a jövőjével kapcsolatban?
Győztessé szeretne válni a Real Madridban. Nagyszerű karriert szeretne befutni, azt akarja, hogy a Bernabéu közönsége az ő nevét skandálja. Biztos benne, hogy el fogja érni a céljait.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK