Courtois: Casillas miatt lettem kapus

A belga kapus a kollégáiról, és a koronavírusról beszélt egy interjúban.

Thibaut Courtois egy interjúban elárulta, hogy Iker Casillas miatt döntött a kapus szakma mellett. A Real Madrid hálóőre megemlítette, hogy Iker mellett figyelte Edwin van der Saar játékát is, mivel kettejük stílusa nagyon hasonló volt.

„Amikor Iker elkezdett a Real Madridban játszani, néztem a meccseit, és emiatt lettem kapus” – mondta Courtois egy közösségi oldalon. „Szerettem nézni, ahogy játszik, és szerettem a Real Madridot.”

„Amikor 14 évesen rájöttem, hogy nagyon magas és vékony alkatom van, elkezdtem követni Van de Saart, mert a stílusa nagyon közel állt az enyémhez.”

Courtois

Courtois ezután a Barcelona hálóőrét, Marc-André ter Stegent dicsérte a tudása és a lábjátéka miatt: „Nagyon jól blokkolja a lövéseket. Ebben a tekintetben olyan, mint Jan Oblak” – folytatta a belga játékos. „A legjobban a lábával tudja irányítani a labdát, hasonlóan a Real Sociedadban játszó Remiróhoz, ami meglepetésként ért engem.”

„Szeretem, ahogy Ter Stegen az egy az egy elleni szituációkat kezeli, a német iskolának megfelelően. Nagyon gyorsan képes letérdelni és kinyújtani a lábát. Nagyon nyúlékonynak kell lenned ahhoz, hogy ezt meg tudd csinálni.”

Végül, de nem utolsósorban a blancók kapusa felfedte, hogy mihez fog kezdeni, ha a spanyol kormány enyhíteni fogja a koronavírus megfékezésére irányuló intézkedéseket.

„Ahogy elhagyhatom a házat az első dolgom az lesz, hogy elmegyek a Real Madrid edzőközpontjába, Valdebebasba, hogy együtt eddzek és játsszak a csapattal” – jegyezte meg Courtois.

„Már nagyon ott szeretnék lenni, de még meg kell várnunk, hogy a kormány engedélyt adjon erre. Nemsokára ismét élvezhetjük az életet, de ehhez egészségesnek kell lennünk. Nagyon óvatosnak kell lennünk, ha elhagyjuk a házunkat. Megfelelő módon kell védekeznünk, és kezet kell mosnunk.”

„Mikor mindez véget ér, lesz egy kis félelem az emberekben, amikor kimozdulnak.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK