David Aranda: Az idő mindig Marianót igazolja

Mariano Díaz ügynöke adott interjút a MARCA-nak, melyben felelevenítette a futballista eddigi pályafutását. Mariano éppen, hogy formába lendült - többek között gólt szerzett a Barcelona ellen - ám a labdarúgás leállásra kényszerült, így a játékosnak várnia kell az újabb lehetőségig.

A kezdetek
„A Premiánál találkoztunk először, akkor az első csapat edzője voltam. Olyan kölyök volt már akkor is, aki rögtön szemet szúrt a pályán.” – mondta el Aranda.

„Nem csak a megjelenésével – igaz, napbarnított volt és hosszú, göndör hajjal volt megáldva – sokkal inkább a futballban mutatott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet.”

„Később az Espanyol gárdájánál újra keresztezték egymást az útjaink. Az akadémián dolgoztam, ő pedig az egyik korosztályos csapatban játszott. Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, majd amikor ügynökké váltam, rögtön megegyeztünk abban, hogy közösen folytassuk a munkát.”

„17 esztendős volt, és a Segunda División B küzdelmeiben, a Badalona együttesében próbálta kiharcolni a kezdőcsapati tagságot. Ahogyan az egyik ügynök kollégám is mondta, egy igazi vadállat volt. Az a gárda nem egy átlagos csapat volt. Az öltözője tele volt sokat látott, tapasztalt veteránokkal, akik mindent tudtak a labdarúgásról.”

„Még csak tinédzser volt, de semmi sem tudta megrendíteni. Sőt, éppen az ellenkezője történt. Úgy küzdött a pályán, mint egy cápa. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen egyre több egyesület kezdett el érdeklődni iránta.”

Mariano

„Barcelona, Sevilla, Villareal, majd amikor a Real Madrid is bejelentkezett, Marianónak kétsége sem volt afelől, hogy melyik klubot válassza.”

„Úgy emlékszem arra a beszélgetésre, mintha csak tegnap történt volna. Az édesapja edzőterme előtt álltunk, én pedig éppen arról próbáltam meggyőzni, hogy ne legyen bolond, vannak sokkal kevésbé kockázatos opciók is, ahol sokkal többet fog tudni fejlődni.”

„Mondtam neki, hogy most a spanyol harmadosztályban futballozik, Madridban pedig csak az ifjúsági egyesületben fog szerephez jutni. Azt mondta, hogy nem érdekli, Madridba akar menni. Így végül a fővárosba költözött. Az átigazolási összeg 40.000 euró volt.”

La Fábrica
„Talpraesetten kezdett, rögtön gólokkal mutatkozott be, de volt, hogy kedvezőtlen helyzetekkel is meg kellett küzdenie.”

„Volt egy sorsdöntő momentum. 2015-ben a Zidane által vezetett Castillában ott volt még Borya Mayoral és Raúl de Tomás is az egyesületben. Elkezdtük sürgetni Marianót, hogy hagyja el a klubot, mivel többen is le szerették volna őt igazolni. Az elhivatottsága azonban azt mondatta vele, hogy utasítsa el az ajánlatokat.”

Mariano

„Harcolni akart. Adtak is számára lehetőséget, ő pedig élt is vele. A szezon elején egyik csatártársa sem tudott pályára lépni a Rayo Majadahonda gárdája ellen. Juanjo Narváez kezdett, a Castilla pedig 1-0-ra vesztésre állt. Zidane ekkor döntött úgy, hogy becseréli Marianót. Végül is kétszer is betalált, aminek köszönhetően a Castilla nyerni tudott. Az akkori helyzet pedig gyökeresen megváltozott.”

„Több mint 20 találatot szerzett az idény során, így a szerződését is meghosszabbították. Garantálták számára, hogy vagy helye lesz az első csapatban, vagy kölcsönbe adják majd a következő kiírásban. Az idő őt igazolta.” – emlékezik vissza Aranda.

Kölcsönben Lyonban
„Mariano az egyik legintelligensebb ember, akit ismerek. Mindent kielemez, és amikor azt mondom, mindent, akkor tényleg azt is értem alatta.”

„Mindemellett született győztesnek mondhatja magát, hiszen mindig a fejlődésre törekszik. Madridban szeretne maradni annak ellenére is, hogy hatalmas a verseny.”

Mariano Lyonban

„Annak ellenére, hogy nagyon keveset játszott, több gólt is szerzett. A Deportivo ellen duplázni tudott 2-2-s állásnál, de utána a távozás ideje jött el.”

„Nagy verseny indult a megszerzéséért. Minden klubot megvizsgált, valamint megnézte, hogy milyen támadók játszanak az együttesekben. Ez alapján tette le a voksát a Lyon mellett. A csapattársak miatt, valamint az alapján, hogy az ottani játékrendszerbe mennyire tud beleilleszkedni.”

„Nem hinném, hogy ez nagyon általános lenne a labdarúgásban. Felismerte azt, hogy abban a keretben képes lesz megteremteni a különbséget. Ez sikerült is neki.”

Hazatérés
„Nagyon izgatott volt, és a Sevilla meggyőzte őt arról, hogy az egyesület egy varázslatos állomás lehet a karrierjében. Nem vett számításba semmilyen más ajánlatot, amikor a Lopetegui által vezérelt Real Madrid az utolsó pillanatban bejelentkezett érte. Egy olyan projektet vázoltak fel számára, amiről egész életében álmodott.”

„Másfél év telt el azóta, még ha ez az időszak többnek is tűnt. Az előző idény nehéz volt a Madrid számára. A leállás előtt azonban láthattuk azt, hogy milyen szintet is képvisel Mariano. Ismét felborította az asztalt.”

Mariano a Barcelona ellen

Mariano, az ember
„Talán klisének hangzik, de ugyanazokkal az emberekkel barátkozik, akikkel a Premiánál is. A családjának él. Elképesztően nagylelkű, de csendes személyiség. Nem könnyű a bizalmába férkőzni.”

„Nagyon intuitív és jó érzéke van a humorhoz. Sosem felejti el, hogy honnan jött, és minek köszönheti azt, ahol most tart.”

„A pályafutása minden egyes pontjára nagyon nagy hangsúlyt fektettünk. Minél több szemszögből próbáltuk meg kielemezni ezeket. Az a hozzáállás juttatta el őt idáig, ahogyan a futballra és az életre tekint.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK