Cannavaro: Spanyolországban ismertem meg az igazi Capellót

Fabio Cannavaro mesélt a Real Madridnál töltött első hónapjairól.

Az olaszok már visszavonult labdarúgója, Fabio Cannavaro emlékezett vissza arra, milyen nehézkesen tudott csak beilleszkedni Spanyolországban. De természetesen nem csak rossz emlékei vannak erről a periódusról, hiszen ekkor ismerte meg edzője, Fabio Capello egy új oldalát, akivel már régebb óta, még a Juventusnál eltöltött közös időszakból ismerték egymást. 

„Először valóban nem volt könnyű. Három nagyon nehéz hónapom volt 2006 őszén. Spanyolországban teljesen máshogy játsszák a futballt ahhoz képest, amit én megszoktam. Sokkal inkább az egyéni képességeken van a hangsúly, nem pedig a csapatjátékon.”

Cannavaro

Cannavaro a 2006-os világbajnoki győzelmet követően érkezett meg a Bernabéuba. Abban az évben ő nyerte el az Aranylabdát is, de elismerte, hogy nehéz volt a spanyol életritmust megszoknia. 

„Már majdnem karácsony volt, de nekem még mindig nem volt lakásom, egy hotelben éltem. Mondtam Capellónak, hogy találkoznunk kell, és elmondtam neki, hogy ez így nem mehet tovább, pihentetnie kell. Rám nézett, és világosan megmondta nekem, hogy én vagyok az aki, nem érti a helyzetet, és nem fog kihagyni a csapatból.”

„Madridban értettem meg igazán, milyen kvalitással bíró edző, itt ismertem meg az igazi Capellót. A Juventusnál nagyon erős csapatunk volt, a berlini világbajnoki döntőben is az olasz csapat egy nagy részét a Juventus játékosai tették ki. Spanyolországban pedig végül úgy nyertük meg a bajnokságot az első szezonomban, hogy a Barcelona az idény egy szakaszában már hétpontos előnyre tett szert velünk szemben. Mégis sikerült.”

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK