Bale: A kedvenc BL-emlékem a Tizedik megnyerése

Ugyan Bale a nyári átigazolási időszak egyik főszereplőjévé válhat - hiszen fél lábbal már átlépte Madrid küszöbét - mégis megkérdőjelezhetetlen érdemei vannak a királyi gárda elmúlt években látott BL-mentetelésében. A Real Madrid walesi klasszisa beszélt a járványról, illetve a legkedvesebb Bajnokok Ligája-emlékeiről.

Bale legszebb emlékei a Bajnokok Ligájából
A walesi szélsőt arról is megkérdezték a napokban egy interjú során, hogy mit gondol a spanyol kormány által elrendelt intézkedésekről, melyek célja, hogy megállítsák a járvány terjedését.

„Megértem azt, hogy áldozatokat kell hoznunk annak érdekében, hogy a jelenlegi helyzet jobbra forduljon. Spanyolországban a karanténra vonatkozó szabályok nagyon szigorúak. Sem sétálni, sem futni nem mehetünk ki a szabadba, de mindezt egy közös célért tesszük.”

Bale már rengeteg rangadón léphetett pályára eddigi pályafutása során, így nem meglepő, hogy azt is megkérdezték tőle, melyik a legkedvesebb emléke a Bajnokok Ligája küzdelmeiből.

Bale gólja

„Ha választanom kéne egy találkozót, akkor az a 10. elhódítása lenne. Ez volt az első alkalom, amikor átélhettem ilyesmit, ezért ez a diadal nagyon különleges a számomra. Mindemellett már az is nagyon izgalmas volt, ahogyan győzedelmeskedni tudtunk” – mesélt a lisszaboni éjszakáról a walesi klasszis.

Természetesen nehéz egy összecsapást kiemelni olyankor, amikor az ember olyan sok időt töltött már a legrangoabb európai kupasorozat egyenes kieséses szakaszában.

A Juventus és a Liverpool elleni döntők
„A Juventus elleni mérkőzésen Cardiffban, a szülővárosomban tudtunk győzelmet aratni. Ez egy rendkívül különleges élmény. Nem minden labdarúgó tudja megnyerni a Bajnokok Ligáját a saját hazájában.”

„A kijevi – Liverpool elleni finálé – sokat jelent a számomra. Különösen a gól miatt, amit akkor szereztem.”

Bale ollózós gólja már az idők végezetéig beírta magát a labdarúgás történelemkönyvébe.

Bale ollózós gólja

Az Bajnokok Ligája aktuális kiírásában a királyi gárda 2-1-es vereséget szenvedett el a Manchester City gárdája ellen a legjobb 16 között, a párharc első meccsén. Bale többek között beszélt erről, valamint a tavalyi meglepő búcsúról is, amikor a blancókat az Ajax búcsúztatta a BL küzdelmeitől.

Általában egészen a döntőig szoktunk menetelni, vagy legalább is az elődöntőig minimum. Egy kicsit furcsa volt, hogy tavaly nem lehettünk ott” – mondta el Bale.

A Madrid ugyan kihagyta a finálét, de a walesi így is szurkolni tudott volt csapatársainak azért, hogy felülkeredjenek a Liverpool gárdáján.

„Mindenki szereti megnézni a Bajnokok Ligája döntőjét, én pedig most nézőként is különösen érdekelt voltam, hiszen a Tottenham is pályára lépett. Reménykedtem benne, hogy el fognak jutni idáig.”

„Volt pár nagyon jó mérkőzésük, például az Ajax elleni elődöntőben. Nekünk, Spurs szurkolóknak ez az eredmény csalódás volt, de távolabbról kell megvizsgálnunk a helyzetet. Bebizonyították, hogy nagyszerű játékra képesek.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK