Jesé: Az útkeresés folytatódik

Jesé Rodríguez, a Real Madrid korábbi kiválósága sérülése óta csak keresi önmagát. A játékos a PSG kötelékébe tartozik, ám a francia klub a visszavásárlása óta már négy csapatnak is kölcsönadta őt. A MARCA írása visszatekint Jesé eddigi pályafutásának állomásaira és kitér a játékos párizsi jövőjére is.

Jesé kénytelen visszatérni ahhoz a Paris Saint-Germainhez, amely már négyszer is kölcsönadta őt a múltban. Az érintett négy egyesület közül azonban egyik sem vásárolta meg a játékost véglegesen.

Jesé már csak az árnyéka annak a labdarúgónak, aki egykor ambiciózus volt, és kirobbanó formában futballozott. Tette mindezt addig, amíg Sead Kolasinac belépőjének köszönhetően elszakadt az elülső keresztszalagja.

A 2013/2014-es szezonban nyolc gólt szerzett a Real Madridban. Többek között beköszönt a Barcelonának, a Valenciának, az Atlético Madridnak, az Athletic Bilbaónak, illetve a Villarreal egyesületének is. Úgy nézett ki, hogy a fiatal futballistával szembeni elvárások végre beigazolódnak – ám a sérülés közbeszólt – és a királyi gárda szurkolói által olyannyira várt teljesítmény végül is sosem érkezett meg.

Jesé sérülése

A 2015/2016-os idény lezárultával, két Bajnokok Ligája-címmel, illetve 38 szezonbéli pályára lépéssel a háta mögött a spanyol szélső búcsút intett a Bernabéúnak, és Párizs felé vette az irányt. A PSG 25 millió eurót sem sajnált kifizetni érte. Úgy tűnt, hogy a Parc des Princes lehet végre az a hely, ahol a felszínre hozhatja a benne rejlő tehetséget. Azonban a dolgok egyre inkább rosszra fordultak a spanyol támadó számára.

Nem sokkal megérkezése után rögtön kölcsönbe került a Las Palmas gárdájához, ahol hat hónapot töltött el a kölcsönszerződés keretein belül. A Quique Setién által vezérelt együttesben meghatározó szerephez jutott. 16 találkozón szerepelt, 1163 percet töltött a pályán, amely idő alatt háromszor zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Önbizalomtól duzzadva tért vissza Párizsba, azonban szembesülnie kellett azzal, hogy a francia egyesület újból a kölcsönadásán gondolkozik.

A következő állomás Anglia lett, a Stoke City gárdája. Ugyan eleinte jól kezdett – többek között gólt szerzett az első mérkőzésén az Arsenal ellen – de a szezon hátralévő szakaszában már nem tudott maradandót alkotni. Ezidőtájt fia súlyos betegségben szenvedett, amiért Jesé néhány hónapra távol is maradt a labdarúgás világától. Visszatérése után az U23-as csapatban jutott szerephez annak érdekében, hogy visszanyerhesse a formáját. Végül 615 játékperccel és egy góllal zárta le az angliai időszakot.

Jesé a PSG-ben

Ugyan sok kritika érte őt a sajtóból teljesítménye és szárnyait bontogató rapkarrierje miatt, elhivatottsága és erős jelleme mindig segítette abban, hogy folytassa az útját. Magabiztos volt és keményen dolgozott még akkor is, amikor az edzői nem adták meg számára a lehetőséget, hogy bizonyíthassa a képességeit.

Az elmúlt két idényt a Betis és a Sporting csapatában töltötte. Előbbi helyen 18 találkozón két gólt szerzett, míg Portugáliában 17 összecsapáson csupán egy találat fűződik a nevéhez. Ezek az eredmények nem segítették Jesét abban, hogy megtegye azokat a lépéseket, amelyekben a 2016-os madridi távozásakor még reménykedett.

A spanyol támadó most újra visszatérhet Párizsba és megkaphatja az utolsó esélyt arra, hogy rátaláljon arra a helyes útra, amely pályafutása kezdetén még könnyedén elérhetőnek tűnt számára.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK