Titkok az Alfredo Di Stéfano Stadion mélyéről

A 2019/20-as idényben itt próbálhatja meg a gárda elhódítani a 34. spanyol bajnoki címét. Ugyan a keret többségének a létesítmény atmoszférája még ismeretlen, mégis vannak páran, akik kifejezetten jól ismerik a stadion minden gyeptégláját.

A keret nyolc tagja játszott már hivatalos mérkőzést a stadionban
Nacho, Dani Carvajal, Casemiro, Lucas Vázquez, Fede Valverde, Mariano Díaz, Vinícius Júnior és Rodrygo Goes is azon játékosok közé tartoznak, akik legalább egyszer pályára léphettek az Alfredo Di Stéfano Stadionban. Közölük is kiemelkedik Nacho, aki pontosan 26 alkalommal ölthette itt magára a habfehér szerelést. Rodrygo az aktuális idényben háromszor is szerepelt a stadionban, az utolsó két alkalommal pedig gólt is tudott szerezni. Betalált a Rayo Majadahonda és a San Sebastián de los Reyes gárdája ellen is.

Castilla

Mariano, a keret legtöbb gólt szerző labdarúgójának szerepében
Az előbb említett futballisták közül senki sem tudta többször bevenni a vendég együttesek kapuját Marianónál, akinek a nevéhez 22 találat fűződik a Castilla játékosaként. Az Alfredo Di Stefánó Stadionban az a Morata szerezte a legtöbb gólt, aki jelenleg az Atlético Mardidban futballozik. A spanyol támadó 27 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. Őt Joselu, Mariano, Jesé és Cristo González követi 24, 22, 21, illetve 19 találattal.

Ramos köszönt be először
A királyi gárda csapatkapitánya, Sergio Ramos szerezte meg a stadion történetének első gólját. A nyitómérkőzést 2006. május 9-én rendezték meg, és a Real Madrid együttese 6-1-re tudott diadalmaskodni a Stade de Reims ellen. Azon a találkozón a blancók a következő hadrendben álltak fel: Iker Casillas, Míchel Salgado, Sergio Ramos, Álvaro Mejía, Roberto Carlos, David Beckham, Guti, Zinédine Zidane, Robinho, Antonio Cassano, Raúl.

Ramos és Zidane

Zidane-nak edzőként és játékosként is ismerős terep
A francia világklasszis pályára lépett a stadion nyitómérkőzésén, majd 2014. augusztus 30-án itt debütált a Castilla menedzsereként. A találkozót a blancók 2-1-re elvesztették a Getaféval szemben. Az első idényében 11-szer vezette győzelemre a gárdát, míg négy-négy alkalommal veszítettek, illetve játszottak döntetlent. A következő szezont hat győztes találkozóval és három döntetlennel kezdte, majd kinevezték az első csapat vezetőedzőjévé.

A királyi gárda trénereként az első edzést ebben a stadionban vezényelte le 2016. január 5-én. Az esemény nyilvános volt az érdeklődők számára.

Brahim még a Manchester City labdarúgójaként járt itt
Brahim az UEFA Ifjúsági Liga keretében lépett pályára az Alfredo Di Stéfano Stadionban, amikor is a Real Madrid a Manchester City ellen játszott. A találkozót a blancók nyerték meg 3-1-re Mayoral és Achraf Hakimi nagyszerű megmozdulásainak köszönhetően. A fiatal spanyol támadó egyébként 2-0-s állásnál léphetett pályára a Manchester City gárdájában.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK